aubergine bootjes

Geroosterde aubergine bootjes met muntyoghurt

Hoera ik ben verhuisd! Afgelopen zaterdag hebben we alle grote spullen verhuisd en ons eerste nachtje in het nieuwe huis doorgebracht. Ik heb heerlijk geslapen maar het voelt nog wel een beetje onwennig. Alles is zo groot en nieuw en zo mooi! Ik geniet er elke seconde van. Ik was altijd al een beetje een huismus, maar ik denk dat het nu alleen nog maar erger wordt. Zo fijn om een lekker plekje te hebben.

Ik denk, ik weet het wel zeker, dat ik het meest blij ben met mijn nieuwe keuken. Ik ga hem natuurlijk nog uitgebreid showen op mijn blog, maar ik kan je nu al verklappen dat het een genot is om in te koken. Zoveel opbergruimte, koelruimte, werkruimte. Ik had in mijn vorige keuken misschien maximaal 60 cm aan werkruimte en nu heb ik gewoon een werkblad van 6 meter. Halleluja!

Dit recept voor geroosterde aubergine bootjes maakte ik trouwens nog in mijn oude keukentje, stiekem zelfs al vorig jaar in de zomer. De hoogste tijd om het met jullie te delen.

Ingrediënten voor 4 personen
2 aubergines
250 ml Griekse yoghurt
1 teen knoflook
Scheutje citroensap
2 takjes verse munt
Handje peterselie
1 tl oregano
1 tl sumak*
1 tl tijm
Peper en zout
Knoflookolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. (hetelucht)

geroosterde auberginesWas de aubergines en snijd ze doormidden. Snijd de auberginehelften kruislings in, let er op dat je niet te diep snijdt.

Verdeel de aubergine helften over een ingevette ovenschaal.

Besprenkel ze met de knoflookolie, de tijm, oregano, de sumak en wat peper en zout.

geroosterde aubergines

Rooster de aubergines in ongeveer 35 minuten gaar.

Maak in de tussentijd de muntyoghurt.

Hak de munt en de peterselie en een teentje knoflook fijn. Voeg dit bij de Griekse yoghurt.

Voeg een scheutje citroensap toe en breng de yoghurt op smaak met peper en zout.

Serveer de geroosterde aubergine met de muntyoghurt en een frisse salade of rijst erbij.

aubergine bootjes *Sumak is een Middenoosters kruid dat gemaakt wordt van besjes. Het heeft een friszure smaak en je koopt het bij De Turk. Je kunt het eventueel weglaten.

Shakshuka
Wat koop je bij de biowinkel?
Bewaar
11 Comments
  • Evi

    11 april 2014 at 18:10 Beantwoorden

    Ohh dit ziet er heerlijk uit zeg!! Super voor de zomer!

  • Pien

    8 april 2014 at 21:54 Beantwoorden

    Heerlijk fris, simpel en puur! Vandaag al gemaakt en gaat ook zeker in de herhaling 😉

  • marijksels

    8 april 2014 at 20:54 Beantwoorden

    Heerlijk verhuizing achter de rug! Geniet van de heerlijk ruime keuken!!!

  • Suzanne

    8 april 2014 at 19:07 Beantwoorden

    Staat in de oven!!

  • MySimplySpecial

    8 april 2014 at 17:28 Beantwoorden

    Wat lekker dat je verhuisd bent! Geniet er van! En lekker recept ook weer.

  • Andrea

    8 april 2014 at 12:29 Beantwoorden

    Wat moet dat een fijn gevoel geven zeg zo’n nieuwe grote keuken. Ik droom daar ook van. Eerst maar eens ons huisje verkopen… Leuk recept weer! Geniet van je keuken!

  • Con leche

    8 april 2014 at 11:13 Beantwoorden

    Heerlijk dat je nu verhuisd bent en wat fijn van je keuken! Ik ben benieuwd!

  • Kathleen

    8 april 2014 at 10:24 Beantwoorden

    Oooch!! Heerlijk is dat, een gloednieuwe keuken. Geniet ervan met volle teugen:) \r\nIk zet het receptje van de aubergines alvast ergens deze week op ons menu:)

    • Pauline

      8 april 2014 at 11:14 Beantwoorden

      Jaaaa alles nieuw en helemaal zelf uitgezocht 🙂

  • laura

    8 april 2014 at 10:23 Beantwoorden

    Ik gooi met dit weer altijd over munt door! Heerlijk fris 🙂 Dit lijkt me een lekker gerecht, ik ben sowieso gek op aubergine uit de oven.

  • Marloes

    8 april 2014 at 10:13 Beantwoorden

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ben benieuwd naar je nieuwe keuken!

Plaats een reactie