geroosterde aubergine

Geroosterde aubergine met muntyoghurt

Aubergines zijn zo veelzijdig om te gebruiken. Je kunt ze grillen, roerbakken, op de bbq bereiden of klaarmaken in de oven. Dat is precies wat we met deze geroosterde aubergine met muntyoghurt hebben gedaan. Heel eenvoudig om te maken en een feestje om te eten. En lekker koolhydraatarm. Wil je er meer een maaltijd van maken? Serveer er dan couscoussalade bij.

pasta met aubergine
aubergine uit de oven
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • 1 tl sumak
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • 2 el olijfolie

Muntyoghurt

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse peterselie
  • 2 takjes verse munt
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. (hetelucht). Je kan ze ook in de Airfryer klaar maken, dan zijn ze in 15 minuten klaar.

  2. Hak de knoflook fijn. Doe dit samen met de kruiden, een beetje peper en zout en de olijfolie in een schaaltje en meng door elkaar. Halveer de aubergines en snijd ze kruislings in (niet helemaal doorsnijden). Bestrijk ze met de kruidenolie en leg ze in een ovenschaal. Rooster de aubergines in 30 minuten gaar.

  3. Maak in de tussentijd de muntyoghurt. Hak de munt, peterselie en een teentje knoflook fijn. Voeg dit bij de Griekse yoghurt. Voeg een kneusje citroensap toe en breng de yoghurt op smaak met peper en zout.

  4. Serveer de geroosterde aubergines met de muntyoghurt.

geroosterde aubergine
oven aubergine

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in