
Couscous salade met halloumi frietjes
Couscous salade blijft een favorietje van ons! Het is supersnel klaar, je kan er volop mee variëren en het is lekker licht. Je kan het eten als lunch, als gezonde avondmaaltijd, als bijgerecht voor bij een bbq en je kan het makkelijk meenemen naar een picknick. Zelf vinden we hem lauwwarm het lekkerste, we love de combinatie van zachte couscous, knapperige groentes en dan iets warms erbij. Dat zit allemaal in deze vegetarische couscous salade met halloumi frietjes (0ok al zo’n favoriet van ons). Halloumi is een grillkaasje en deze blijft ook na het bakken stevig. Superlekker in combinatie met de Tahin yoghurtsaus!
Geen idee wat je moet eten?
Dit recept hebben we niet zelf bedacht maar is van onze vrienden van HelloFresh. We zijn nog steeds fan. Annika bestelt iedere week een box en Pauline zo af en toe. Dat kan dus gewoon, want je kan zo vaak pauzeren als je wilt. Iedere week kan je kiezen uit 20 recepten (vega, vis en vlees). Meestal kiezen we de lekker snel recepten, die zijn ideaal voor doordeweeks. Maar als we zin hebben in een uitgebreid etentje dan gaan we voor een premium recept. Nieuw is de HelloFresh Markt, hier bestel je heel gemakkelijk losse producten zoals groente, zuivel, brood, soepen, wijnen en lekkernijen mee. Dit is ideaal want dit zijn precies de dingen die je vaak nodig hebt (of waar je gewoon altijd zin in hebt).



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 335 gr volkoren couscous
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- 1 limoen
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr halloumi
- 700 ml bouillon
- 15 gr verse munt
- 6 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Yoghurt Tahinsaus
- 1 el tahin
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook (gehakt)
- Sap van een halve citroen
- 1 tl komijn
- Peper en zout
Zo maak je het
Doe de couscous in een afsluitbaar bakje/kom. Voeg de bouillon toe. Doe de deksel erop en laat de couscous 10 minuten staan. Roer los met een vork.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg 4 tl oregano toe en wat peper en zout. Voeg dit bij de couscous. Snijd de komkommer en de tomaat in blokjes. Hak de blaadjes van de munt fijn. Meng dit door de couscous.
Snijd de halloumi in reepjes en meng deze in een kom met 2 tl oregano. Verhit een koekenpan en bak de halloumi frietjes rondom goudbruin.
Meng alle ingrediënten voor de Tahin yoghurtsaus door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Rasp de limoen (eerst even wassen) en snijd de limoen in partjes. Breng de vegetarische couscous salade verder op smaak met de limoenrasp, een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Verdeel over 4 borden, leg de halloumi frietjes erop. Garneer eventueel met extra komkommer en tomaat en serveer met de yoghurt tahinsaus.


Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan