couscoussalade

Couscous salade met halloumi frietjes

Couscous salade blijft een favorietje van ons! Het is supersnel klaar, je kan er volop mee variëren en het is lekker licht. Je kan het eten als lunch, als gezonde avondmaaltijd, als bijgerecht voor bij een bbq en je kan het makkelijk meenemen naar een picknick. Zelf vinden we hem lauwwarm het lekkerste, we love de combinatie van zachte couscous, knapperige groentes en dan iets warms erbij.

Dat zit allemaal in deze vegetarische couscous salade met halloumi frietjes (ook al zo’n favoriet van ons). Halloumi is een grillkaasje en deze blijft ook na het bakken stevig. Superlekker in combinatie met de Tahin yoghurtsaus!

halloumi frietjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 335 gr volkoren couscous
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr halloumi
  • 700 ml bouillon
  • 15 gr verse munt
  • 6 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Yoghurt Tahinsaus

  • 1 el tahin
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl komijn
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de couscous in een afsluitbaar bakje/kom. Voeg de bouillon toe. Doe de deksel erop en laat de couscous 10 minuten staan. Roer los met een vork.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg 4 tl oregano toe en wat peper en zout. Voeg dit bij de couscous. Snijd de komkommer en de tomaat in blokjes. Hak de blaadjes van de munt fijn. Meng dit door de couscous.

  3. Snijd de halloumi in reepjes en meng deze in een kom met 2 tl oregano. Verhit een koekenpan en bak de halloumi frietjes rondom goudbruin.

  4. Meng alle ingrediënten voor de Tahin yoghurtsaus door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

  5. Rasp de limoen (eerst even wassen) en snijd de limoen in partjes. Breng de vegetarische couscous salade verder op smaak met de limoenrasp, een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Verdeel over 4 borden, leg de halloumi frietjes erop. Garneer eventueel met extra komkommer en tomaat en serveer met de yoghurt tahinsaus.

couscoussalade
couscoussalade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten