A giant cookie
A giant cookie. Leuk voor Instagram. Het is gewoon een grote reuzenkoek. Van dit recept zou je ook 10 kleine koekjes kunnen maken. Maar zo giga koek die je in stukken kan breken is ook leuk.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 st.
- 100 gr koude roomboter
- 175 gr bloem
- 50 gr lichtbruine basterdsuiker
- 50 gr witte chocoladestukjes
- 1 tl vanille extract
- 3 el water
- Snuf zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de bloem met een snuf zout in een kom. Snij de koude boter in blokjes en voeg dit samen met de basterdsuiker, het vanille extract en de witte chocoladestukjes bij de bloem.
Kneed er met je handen, of in de keukenmachine een soepel deeg van. Als het deeg nog te droog is, voeg je 3 el ijskoud water toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven alvast voor op 170 graden (electrisch).
Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het koekjesdeeg op de plaat. Spreid het deeg met je vingers uit tot een grote ronde koek van ongeveer 23 cm breed en maximaal 0,8 cm dik. Bak de giant cookie in ongeveer 25 minuten af.
Laat de reuzenkoek afkoelen op een rooster.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in