Easy Peasy Pizzabrood

Easy Peasy Pizzabrood

Yes! het is bijna weekend. Eten jullie in de weekenden ook altijd simpeler, makkelijker en misschien ook wel een tikje ongezonder? I confess, ik wel en dit snelle pizzabrood past daar perfect bij. Het idee is heel simpel, je neemt een afbakstokbrood of een ciabatta zoals ik gedaan heb en daar maak je in een handomdraai snelle pizzabroodjes van. Je kunt ook kleine broodjes gebruiken, het is net wat je in huis hebt of zelf prettig vindt.

Je kunt er opgooien wat je zelf lekker vindt. Ik heb het deze keer vrij basic gehouden met wat tomaat, mozzarella en basilicum. Met Parmaham of salami lijkt mij ook erg lekker. Een lekkere kom soep erbij en je kunt aan tafel. Dat wordt smullen!

Ingrediënten voor 2 – 4 personen
1 afbak ciabatta
6 el tomaten passata (tomatensaus)
4 trostomaten
1 bol buffelmozzarella
1 tl oregano
Basilicum
Peper en zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng de tomatensaus op smaak met de oregano en wat peper en zout.

pizzabrood

Snijd de ciabatta in de lengte doormidden. Bestrijk iedere helft met de passata.

Snij de trostomaten in plakjes en verdeel deze over de ciabatta.

Scheur de mozzarella in stukken en leg deze op het brood.

pizzabrood

Bak het pizzabrood in ongeveer 8 minuten goudbruin, totdat de mozzarella gesmolten is.

Garneer het pizzabrood met de verse basilicum en serveer het meteen.

pizzabrood

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Pizza recepten Brood en deeg Italiaanse recepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in