geroosterde bieten uit de oven

Geroosterde bieten uit de oven

Ik heb weer een lekker en gezond receptje voor jullie, geroosterde bieten uit de oven. Ik ben heel visueel ingesteld en ik wilde voor dit recept ook persé gekleurde bieten gebruiken. Want wist je dat je naast de bekende rode biet, ook gele bieten hebt en mooie roze bietjes, de zogenaamde chiogga bietjes. Ik kocht ze bij Marqt, maar sommige supermarkten hebben ze ook.

chiogga bieten

Jullie weten inmiddels wel dat ik van makkelijk hou. Weinig moeite, groots resultaat. Dit is ook weer zo’n recept, want hoewel de bereidingstijd meer dan een uur is, heb je er zelf geen werk aan. Terwijl de bietjes in de oven liggen te roosteren, kan jij lekker op de bank ploffen met de nieuwste Delicious, of nog beter mijn nieuwste blogs lezen. En het leuke is, je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten, dus je kunt de bieten ook de avond van te voren al roosteren. In dit recept ben ik uitgegaan van een bijgerecht, dus 1,5 bietje per persoon.

Ingrediënten voor 4 personen
2 rode bieten ongekookt
2 gele bieten ongekookt
2 chiogga bieten ongekookt
40 gr feta
Paar takjes verse Tijm
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog.

geroosterde bieten uit de oven

Neem 6 velletjes aluminium folie. Leg op elk velletje een biet.

Besprenkel het met een klein beetje olijfolie, wat peper en zout en een klein beetje verse of gedroogde tijm.

Vouw de pakketjes dicht en leg ze in de oven. Laat de bieten gedurende een uur gaar roosteren.

geroosterde bieten uit de oven

Haal de bieten uit de oven en verwijder het aluminum folie. Het vel stroop je er nu heel gemakkelijk af met je duim. Als ze te heet zijn, laat je ze eerst even afkoelen.

Snij de ontvelde bieten in parten en leg ze in een schaal.

Besprenkel het met een beetje olijfolie en breng ze op smaak met wat peper en zout.

Verkruimel de feta over de geroosterde bieten en garneer het geheel met een takje tijm.

Serveer de bietjes met feta warm of koud.

geroosterde bieten uit de oven

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Eenpans Pasta
Hotspot Stach Food Amsterdam
Bewaar
22 Comments
  • Mariella

    15 oktober 2016 at 18:50 Beantwoorden

    Het was heerlijk alleen ik moet er op letten dat de bieten een beetje de zelfde maat hebb en en ik weet nu al wat ik de volgende keer nog wat ga variëren. \r\nIk had zelf al watItaliaans spek uitgebakken en wat zuur en zoet toegevoegd. \r\nDit komt echt welop mijn favorieten lijstje.\r\nVgr Mariella Lubbers

  • Judith

    9 mei 2015 at 20:37 Beantwoorden

    ja ik maak ze ook altijd op deze manier! En dan als een carpaccio snijden met al die verschillende kleurtjes is zoooooo mooi! En lekker!!!

  • Judith

    22 maart 2015 at 19:31 Beantwoorden

    Heerlijk! Ik heb de bietjes geserveerd met serano ham er onder. Super lekker!

  • vera

    20 december 2014 at 22:24 Beantwoorden

    De bietjes zoals in recept klaarmaken maar i.p.v. in de oven leggen, leg je de pakketjes tussen het nasmeulende houtskool van de bbq. ( wel een bbq met deksel) heerlijk.

  • Ruth

    10 december 2014 at 11:15 Beantwoorden

    Ik heb het recept iets aangepast gemaakt ivm kinderen. Bieten een klein kruisje in zetten en er een beetje honing overheen. Gewoon verder bereiden zoals in het recept boven staat. Na de oven in 4 en verdelen op een bedje van rucola met licht geroosterde pijnboompitten. En wederom een dun straaltje honing. Geweldige smaak explosie de zoete bieten de rucola en de feta zijn 3 aparte smaken die heel goed mixen. Top gerecht!

  • Lieneke

    3 december 2014 at 18:54 Beantwoorden

    De bieten in verschillende kleuren zien er heerlijk uit. Maar na 1,5 uur op 180 graden, waren ze nog nietgaar, schillen ging moeilijk. Heb je nog een goed advies lver de stand en de duur? De smaak is wel heel bijzonder, een kerstdiner waardig.

    • Pauline

      3 december 2014 at 19:27 Beantwoorden

      De ene oven is de andere niet. Misschien kan je ze alvast halveren of gewoon nog een kwartiertje langer in de oven zetten.

  • Jenneke

    28 november 2014 at 11:58 Beantwoorden

    Wat eet je dan bij de geroosterde bietjes?

  • Hans vd Dungen

    5 oktober 2014 at 12:14 Beantwoorden

    Hoe hoog zet je de oven?

  • Liesbeth Versluis

    2 september 2014 at 15:04 Beantwoorden

    Naar aanleiding van jouw recept deze maaltijdsalade van gemaakt. We aten deze salade ooit in Montone / Italië \r\nOp een bedje van ruccola, leg je de plakjes bieten.\r\n Verkruimel per bord geitenkaas( 90 gram ) erover.\r\nDaarna de gepelde walnoten.\r\nTenslotte versier je de salade flink met balsamicocreme .\r\nVoor wie wil:\r\nPeper en zout , eventueel olijfolie en balsamicoazijn naar smaak op je bord toevoegen .\r\nEen aanrader

  • Diny

    26 augustus 2014 at 20:18 Beantwoorden

    Wij hadden gele bieten. Met dit recept en knoflook erbij was het superlekker. Bedankt! Dit gaan we herhalen…….

  • Marja

    8 januari 2014 at 13:34 Beantwoorden

    Ik heb toevallig gister biertjes gegeten. Had ik dit maar geweten! Nu heb ik “gewone” rode nietjes “gewoon” gekookt en op smaak gebracht met peper, zout, azijn en wat honing. Maar zo roosteren in de oven lijkt me ook erg lekker! En eens een andere kleur zou ik wel willen proeven, maar in ons dorp hebben zxe ze niet. Helaas! Dus blijven het rode. De volgende keer rooster ik ze. Zeker weten. Lekker makkelijk! Bedankt voor de tip! En voor een lekker recept! 😉

  • Maura - YLT

    8 januari 2014 at 08:21 Beantwoorden

    Wat een easy recept! Heb nog nooit op deze manier bietjes gemaakt. Lekker!

  • Romee

    7 januari 2014 at 15:37 Beantwoorden

    Ziet er echt heerlijk uit!

  • cuisineceline

    7 januari 2014 at 15:06 Beantwoorden

    oh wauw, wat ziet dat er heerlijk én mooi uit!

  • Linda Peek

    7 januari 2014 at 11:48 Beantwoorden

    Ooh, lekker zeg die bietjes van jou. Ik zit vandaag ook aan de bieten met feta wat een heerlijke combi. Enne, ik heb gesmokkeld en de voorverpakte genomen. Stt, niet verder vertellen.

    • Pauline

      7 januari 2014 at 13:01 Beantwoorden

      Haha waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? 🙂

  • Reny

    7 januari 2014 at 08:42 Beantwoorden

    Wat een toeval, ik ben dit weekend met gele bieten aan de slag gegaan! Ik twijfelde tussen poffen in de oven of ‘gewoon’ koken en ben voor het gewone koken gegaan… Ik vind de gele bietjes een fijne, wat zachtere smaak hebben. Lekker!\r\n\r\nEn mooie foto’s weer, daar kan ik nog wat van leren 🙂

    • Pauline

      7 januari 2014 at 13:03 Beantwoorden

      Oefening baart kunst en goed licht wil ook wel eens helpen 🙂

  • MySimplySpecial

    7 januari 2014 at 08:36 Beantwoorden

    Simpel en het ziet er mooi uit met die kleuren!

Plaats een reactie