geroosterde bietjes

Geroosterde bietjes uit de oven

Back to business! Ik ben er weer. En ik deel meteen dit fijne recept voor geroosterde bietjes uit de oven met jullie. Mijn favo methode om deze groente te bereiden. En ook meteen de makkelijkste methode, je gooit alles in een ovenschaal en de oven doet haar werk. Easy does it. Bieten zijn aards van smaak,dus voegde ik lekkere frisse bloedsinaasappel en geitenkaas toe. Lekker bij een stukje kip of vis. Of eet het als een salade met wat extra rucola.

Ingrediënten voor 4 personen
2 gele bieten
2 rode bieten
2 chioggia bieten
2 bloedsinaasappelen
70 gr zachte geitenkaas
2 teentjes knoflook
Takje rozemarijn
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de bieten en snijd ze in gelijkmatige partjes. Je kunt uiteraard ook 1 soort bietjes nemen, maar ik vind het kleurenpalet zo mooi.

Leg de bietjes in de ovenschaal en drizzle er wat olijfolie overheen.

Breng de bietjes op smaak met wat peper en zout en wat gehakte rozemarijn.

Hak de knoflook in grove stukken (mag met schil) en leg dit tussen de bietjes.

Rooster de bieten in ongeveer 30 minuten gaar.

Haal de bietjes uit de oven.

Schil de bloedsinaasappel en snijd deze in plakjes. Leg de sinaasappel tussen de bietjes.

Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de geroosterde bietjes.

Serveer de geroosterde bietjes uit de oven met een stukje gegrilde kip of vis, of wat extra rucola voor een fijne salade.

geroosterde bietjes

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in