
Geroosterde bietjes uit de oven
Back to business! Ik ben er weer. En ik deel meteen dit fijne recept voor geroosterde bietjes uit de oven met jullie. Mijn favo methode om deze groente te bereiden. En ook meteen de makkelijkste methode, je gooit alles in een ovenschaal en de oven doet haar werk. Easy does it. Bieten zijn aards van smaak,dus voegde ik lekkere frisse bloedsinaasappel en geitenkaas toe. Lekker bij een stukje kip of vis. Of eet het als een salade met wat extra rucola.
Ingrediënten voor 4 personen
2 gele bieten
2 rode bieten
2 chioggia bieten
2 bloedsinaasappelen
70 gr zachte geitenkaas
2 teentjes knoflook
Takje rozemarijn
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de bieten en snijd ze in gelijkmatige partjes. Je kunt uiteraard ook 1 soort bietjes nemen, maar ik vind het kleurenpalet zo mooi.
Leg de bietjes in de ovenschaal en drizzle er wat olijfolie overheen.
Breng de bietjes op smaak met wat peper en zout en wat gehakte rozemarijn.
Hak de knoflook in grove stukken (mag met schil) en leg dit tussen de bietjes.
Rooster de bieten in ongeveer 30 minuten gaar.
Haal de bietjes uit de oven.
Schil de bloedsinaasappel en snijd deze in plakjes. Leg de sinaasappel tussen de bietjes.
Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de geroosterde bietjes.
Serveer de geroosterde bietjes uit de oven met een stukje gegrilde kip of vis, of wat extra rucola voor een fijne salade.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan