Geroosterde bietjes uit de oven

Geroosterde bietjes uit de oven

Back to business! Ik ben er weer. En ik deel meteen dit fijne recept voor geroosterde bietjes uit de oven met jullie. Mijn favo methode om deze groente te bereiden. En ook meteen de makkelijkste methode, je gooit alles in een ovenschaal en de oven doet haar werk. Easy does it. Bieten zijn aards van smaak,dus voegde ik lekkere frisse bloedsinaasappel en geitenkaas toe. Lekker bij een stukje kip of vis. Of eet het als een salade met wat extra rucola.

Ingrediënten voor 4 personen
2 gele bieten
2 rode bieten
2 chioggia bieten
2 bloedsinaasappelen
70 gr zachte geitenkaas
2 teentjes knoflook
Takje rozemarijn
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de bieten en snijd ze in gelijkmatige partjes. Je kunt uiteraard ook 1 soort bietjes nemen, maar ik vind het kleurenpalet zo mooi.

Leg de bietjes in de ovenschaal en drizzle er wat olijfolie overheen.

Breng de bietjes op smaak met wat peper en zout en wat gehakte rozemarijn.

Hak de knoflook in grove stukken (mag met schil) en leg dit tussen de bietjes.

Rooster de bieten in ongeveer 30 minuten gaar.

Haal de bietjes uit de oven.

Schil de bloedsinaasappel en snijd deze in plakjes. Leg de sinaasappel tussen de bietjes.

Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de geroosterde bietjes.

Serveer de geroosterde bietjes uit de oven met een stukje gegrilde kip of vis, of wat extra rucola voor een fijne salade.

geroosterde bietjes

 

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Bieten Geitenkaas Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Kerst Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

1 maart 2016


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in