citroen cashew ballen

Citroen cashew ballen

Jullie kennen allemaal de healthy chocolade dadelballen wel toch? Deze cashew ballen met citroen lijken daar wel een beetje op. Superlekker! Wist je dat cashewnoten heel romig worden als je ze mixt? Dan kan je er dus heel gemakkelijk lekkere bonbons van maken. Ik wilde een keer wat anders maken dan de chocolade bites, dus heb ik nu voor citroen gekozen. Dat is lekker fris.

Ik heb als zoetmiddel agavesiroop toegevoegd. Ik ben zelf niet zo’n zoetekauw dus heb aan 2 el meer dan genoeg. Maar proef je mengsel vooral even voordat je gaat rollen. In plaats van agave kan je ook maple syrup gebruiken of kokosbloesemsuiker. Of je laat het suikervrij dat kan ook. Dan zijn ze extra gezond. Ik ben benieuwd wat je van deze cashew ballen vindt. Laat het vooral weten als je ze gemaakt hebt.

citroen cashew ballen

Ingredienten voor 8 st.
100 gr cashewnoten (ongezouten en ongebrand)
50 gr kokos rasp + extra om in te rollen
Rasp van 1 citroen
2 – 3 el agavesiroop

Zo maak je het
Maal de cashewnoten glad in je keukenmachine. Als het een soort grove rasp geworden is voeg je de kokos rasp toe.

Was de citroen en rasp deze met een fijne rasp.

Voeg dit samen met de agavesiroop bij het cashewmengsel en mix het nog even kort.

Het mengsel is klaar als het een plakkerige bal geworden is. Blijft het mengsel te droog, voeg dan een klein scheutje water toe.

Vorm met natte handen ballen ter grootte van een 2 euro munt.

Rol de cashew ballen door wat kokosrasp en je energy bites zijn klaar.

Bewaar de cashew balletjes in de koelkast. Je kunt ze ongeveer een dag of 5 bewaren.

citroen cashew ballen

citroen cashew ballen

Dit recept is zonder de agavesiroop Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in