
Pasta boerenkool
Pasta boerenkool is iets waar je niet zo snel aan denkt he? Geloof ons deze pasta met boerenkool wil je proeven hoor. We hebben er een Italiaanse twist aan gegeven door de boerenkool te combineren met een romige citroensaus en veel Parmezaanse kaas. Een lekker vega recept dus en ook nog eens supersnel klaar. Overigens ook harstikke lekker om nog wat krokant gebakken pancetta of een Italiaans worstje aan de boerenkool pasta toe te voegen. Wil je toch liever boerenkool op de traditionele manier? Maak dan deze boerenkool stamppot met worst.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr penne
- 250 gr boerenkool (gesneden)
- Rasp en sap van een halve citroen (biologisch)
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 250 ml kookroom
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 1 tl chilivlokken
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Kook de penne gaar in ruim water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af, voeg een scheutje olijfolie toe en zet apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg de gesneden boerenkool toe en bak dit mee. Het is lekker als de boerenkool nog een beetje bite houdt.
Voeg de kookroom toe. Breng de room op smaak met peper en zout en het sap en de rasp van een halve citroen. Laat de saus vervolgens iets inkoken.
Giet de gekookte penne bij de citroensaus. Breng het gerecht eventueel nog wat extra op smaak met peper en zout en roer er de helft van de Parmezaanse kaas doorheen.
Garneer de pasta boerenkool met de overige Parmezaanse kaas.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan