portobello pizza

Healthy Portobello Pizza

Toen ik de opdracht voor Het Voedselzandloper Kookboek kreeg wist ik meteen dat ik iets met Portobello’s wilde doen. Deze grote paddestoelen zijn ontzettend smaakvol en heel makkelijk om te bereiden. Al eerder plaatste ik het recept voor een gevulde Portobello met geitenkaas op mijn blog. Deze keer heb ik een van mijn favoriete happen, healthy gemaakt in de vorm van een Portobello Pizza.

Ik heb de Portobello’s gevuld met tomatensaus en verder heb ik ze heel simpel gehouden. Want less is niet altijd boring! De mozzarella smelt lekker in de oven en zo heb je een heerlijke healthy treat. Je kunt dit als lunchgerecht eten, als hoofdgerecht met een salade erbij of als voorgerecht als je een grote eter bent.

portobello pizza

Ingrediënten voor 4 personen
4 portobello’s
100 ml tomaten passata
2  tomaten
1 rode ui
1 bol buffel mozzarella
1 tl oregano
Takje verse basilicum
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de tomaten in dunne plakjes en de rode ui in halve ringen.

Snij de buffelmozzarella in dunne plakjes.

Breng de tomaten passata op smaak met peper en zout en de oregano.

Boen de portobello’s schoon met een keukenpapiertje en verwijder het steeltje.

Verdeel de tomatensaus over de bodem van de portobello.

Leg hierop de plakjes tomaat en een paar schijfjes rode ui.

Verdeel de mozzarella over de portobello’s en besprenkel ze met wat olijfolie.

Bak de portobello’s in ongeveer 15 minuten af op 180 graden.

Garneer de gevulde portobello’s met de verse basilicum.

portobello pizza

Tip: Je kan de tomaten passata ook zelf maken door 4 verse tomaten te verhitten en glad te pureren met een staafmixer.

Ben je ook benieuwd naar Het Voedselzandloper Kookboek? Je kunt hem hier bestellen bij Bol.com,

Gepofte zoete aardappel
Plantaardige Hangop met kaneelappeltjes
Bewaar
20 Comments
  • Ingrid

    24 april 2014 at 23:34 Beantwoorden

    Hmmm dit was qua smaak niet helemaal naar mijn zin, daar ga ik volgende keer nog wat aan knutselen. Denk aan een vulling met gorgonzola of iets dergelijks. Iets pittigers.

    • Pascale

      25 november 2014 at 19:43 Beantwoorden

      Heb het vandaag een keertje geprobeerd met feta, semi-gedroogde tomaten en een half chili pepertje. Was heerlijk én veel pittiger!

  • suzan

    27 februari 2014 at 18:45 Beantwoorden

    Gisteren gemaakt maar na 20min was de portobello nog niet gaar, jammer want t geurde zo lekker. Moet ie eerst gegrild worden misschien? Of moet het niet in een ovenschaal?

    • Pauline

      28 februari 2014 at 15:34 Beantwoorden

      Jawel maar de ene oven is de andere niet. Volgende keer een standje hoger zetten of iets langer wachten, dan komt het goed.

  • Annelieke

    26 november 2013 at 11:47 Beantwoorden

    Lijkt me een lekker recept. Die ga ik zeker eens een keertje maken!

  • Suus

    22 november 2013 at 10:55 Beantwoorden

    Hi,\r\n\r\nIk heb dit gerecht gisteravond gemaakt en het was zo lekker! Echt een pizza idee en lekker en snel klaar. Maar zonder het zout en andere dingen die niet heel erg goed voor je zijn. Yum!\r\n\r\nLiefs Suus van Food Bandits

  • Anoeska

    10 november 2013 at 16:49 Beantwoorden

    Wat een leuk idee zeg, ziet er heel lekker uit.

  • Petra

    6 november 2013 at 19:00 Beantwoorden

    Ik ben ze NU aan het maken, adhv dit recept. Kan niet wachten tot ze uit de oven kunnen!

    • Petra

      10 november 2013 at 19:25 Beantwoorden

      En ze waren echt SUPER lekker! Wordt een herhaalrecept!

  • Dita

    5 november 2013 at 19:47 Beantwoorden

    Mmmhh lekker!

  • Suzanne

    5 november 2013 at 16:23 Beantwoorden

    Mmmmm ik ben dol op portobello’s.\nWat een lekker en simpel vulling. Ik ga deze zeker proberen!

  • Leila in Wonderland

    5 november 2013 at 11:53 Beantwoorden

    Wauw,, lijkt me echt lekker!

  • Con leche

    5 november 2013 at 11:09 Beantwoorden

    Lekker en makkelijk; goede combinatie!

  • I scream beauty

    5 november 2013 at 10:07 Beantwoorden

    Wat een lekker idee!

  • MySimplySpecial

    5 november 2013 at 09:33 Beantwoorden

    Dit recept ga ik zeker een keer maken!

  • Maura - YLT

    5 november 2013 at 08:57 Beantwoorden

    Portobello’s zijn echt mijn favoriet. Lekker met zelfgemaakte passata! Ziet er mooi uit en zo kun je toch een soort van zondigen van pizza.

    • Pauline

      5 november 2013 at 09:55 Beantwoorden

      Dank je wel 😉 Ja een healthy pizza, I like.

      • louise

        27 januari 2014 at 16:41 Beantwoorden

        Mijn kleindochter heeft t banenbrood gemaakt en het was luchtig en smaakte goed.\r\nde tomatenpassata is dat zo, n pak gezeefde tomaten\r\nvoor mn lunch morgen ga ik de zoete aardappelen met rode ui, en feta naken, ik ga het alleen niet vullen maar hol de aard uit en ga dat mengen met de ingredienten uit je recept.\r\nweer eens wat anders dan n salade,\r\nLouise

        • Pauline

          27 januari 2014 at 17:28 Beantwoorden

          Wat leuk. Tomaten passata zit inderdaad in een kartonnetje en is gezeefde tomatensaus.

Plaats een reactie