portobello pizza

Healthy Portobello Pizza

Toen ik de opdracht voor Het Voedselzandloper Kookboek kreeg wist ik meteen dat ik iets met Portobello’s wilde doen. Deze grote paddestoelen zijn ontzettend smaakvol en heel makkelijk om te bereiden. Al eerder plaatste ik het recept voor een gevulde Portobello met geitenkaas op mijn blog. Deze keer heb ik een van mijn favoriete happen, healthy gemaakt in de vorm van een Portobello Pizza.

Ik heb de Portobello’s gevuld met tomatensaus en verder heb ik ze heel simpel gehouden. Want less is niet altijd boring! De mozzarella smelt lekker in de oven en zo heb je een heerlijke healthy treat. Je kunt dit als lunchgerecht eten, als hoofdgerecht met een salade erbij of als voorgerecht als je een grote eter bent.

portobello pizza

Ingrediënten voor 4 personen
4 portobello’s
100 ml tomaten passata
2  tomaten
1 rode ui
1 bol buffel mozzarella
1 tl oregano
Takje verse basilicum
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de tomaten in dunne plakjes en de rode ui in halve ringen.

Snij de buffelmozzarella in dunne plakjes.

Breng de tomaten passata op smaak met peper en zout en de oregano.

Boen de portobello’s schoon met een keukenpapiertje en verwijder het steeltje.

Verdeel de tomatensaus over de bodem van de portobello.

Leg hierop de plakjes tomaat en een paar schijfjes rode ui.

Verdeel de mozzarella over de portobello’s en besprenkel ze met wat olijfolie.

Bak de portobello’s in ongeveer 15 minuten af op 180 graden.

Garneer de gevulde portobello’s met de verse basilicum.

portobello pizza

Tip: Je kan de tomaten passata ook zelf maken door 4 verse tomaten te verhitten en glad te pureren met een staafmixer.

Ben je ook benieuwd naar Het Voedselzandloper Kookboek? Je kunt hem hier bestellen bij Bol.com,

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Weer lekker in je vel zonder dieet

Weer lekker in je vel zonder dieet? 

Bestel ons e-book met 21 heerlijke recepten en tips & trucs. 

Bestel nu