Plantaardige Hangop met kaneelappeltjes

Plantaardige Hangop met kaneelappeltjes

Ik hou van hangop omdat het zo lekker dik en luchtig is. Hangop betekent uitgelekte yoghurt en dat is ook precies wat het is. In feite onttrek je het vocht uit de yoghurt waardoor een dikke romige massa overblijft.

Maar wist je dat je ook hangop van een plantaardige variatie op yoghurt (bijv. Alpro Mild & Creamy) kunt maken? In principe werkt het hetzelfde. Je laat het minimaal 12 uur uitlekken in een kaasdoek of theedoek en er blijft een lekkere volle massa over.

Ik heb er gebakken kaneelappeltjes aan toegevoegd. Een lekker verwen ontbijtje om extra van te genieten. Goed begin van de dag toch?

Ingrediënten voor 1 persoon
250 gr Alpro Mild & Creamy
1 appel
1 tl kaneel
Handje Pecannoten

Zo maak je het
Zet een zeef op een kom en bekleed deze met een schone theedoek of kaasdoek.

Giet de Alpro Mild & Creamy er op en zet de kom in de koelkast.

plantaardige hangop
Na 12 uur is de substantie voldoende uitgelekt.

Verwijder het klokhuis en snij de appel in partjes.

gebakken kaneelappeltjes

Strooi de kaneel over de appeltjes en bak de appeltjes rondom aan in wat olijfolie.

Serveer de appeltjes op de plantaardige hangop en garneer het met wat pecannoten.

plantaardige hangop

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Appel Ontbijt

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

4 november 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in