Vegan hangop met kaneelappeltjes
Vegan hangop of plantaardige hangop maken gaat eigenlijk op dezelfde manier als reguliere hangop. Hangop is een superlekker toetje. Dik, luchtig en romig. Wij toppen deze vegan hangop af met kaneelappeltjes. Een echt verwenontbijtje! Hangop ontstaat door vocht te onttrekken uit de yoghurt. Hierdoor blijft er een dikke, romige massa over. Je moet het minimaal 12 uur laten uitlekken in een kaasdoek of theedoek. Een goede voorbereiding is dus wel nodig als je dit hangop toetje wilt maken. Bekijk ook eens ons hangop recept met vers fruit voor meer variatietips.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 pers.
- 250 gr plantaardige yoghurt
- 1 appel
- 1 tl kaneel
- Handje pecannoten
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Zet een zeef op een kom en bekleed deze met een schone theedoek of kaasdoek.
Giet de plantaardige yoghurt er op en zet de kom in de koelkast.
Na 12 uur is de substantie voldoende uitgelekt.
Verwijder het klokhuis en snij de appel in partjes.
Strooi de kaneel over de appeltjes en bak de appeltjes rondom aan in wat olijfolie.
Serveer de appeltjes op de vegan hangop en garneer het met wat pecannoten.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in