Gepofte zoete aardappel

Gepofte zoete aardappel

Deze gepofte zoete aardappel is niet alleen heel erg lekker maar ook nog gezond ook.Deze gepofte aardappel vullen we met een pittige tomatensalsa en feta en dat is om te smullen. Je kunt 1 gepofte zoete aardappel prima als hoofdmaaltijd eten. Maar ben je een grote eter? Maak er dan een lekkere salade bij. Het is een makkelijk recept, het kost alleen even wat tijd voordat het klaar is. Maar in de tussentijd kan jij mooi op de bank ploffen met een leuk boek.

Vega enchiladas
Gepofte zoete aardappel

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 grote zoete aardappelen
  • 2 tomaten
  • 0,5 rode ui
  • 0,5 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr feta
  • Handje peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Boen de aardappelen schoon onder de kraan en verwijder eventuele oneffenheden met een mesje.

  3. Prik de zoete aardappel in met een vork en leg ze in een ovenschaal.

  4. Besprenkel de aardappelen met olijfolie en laat de zoete aardappelen in ongeveer 3 kwartier gaar poffen in de oven. De aardappel is gaar als deze zacht van binnen is.

  5. Maak in de tussentijd de salsa. Was de tomaten en snij deze in partjes. Verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten in blokjes.

  6. Hak het teentje knoflook fijn, snipper de rode ui en hak de peterselie fijn en voeg dit bij de tomaat.

  7. Halveer het pepertje en verwijder de zaadjes. Hak de peper fijn en roer dit door de tomaten.

  8. Breng de salsa op smaak met wat zout en een scheutje olijfolie.

  9. Verkruimel de feta over de salsa.

  10. Breek de zoete aardappel voorzichtig open met een vork.

  11. Verdeel de salsa over de holtes van de aardappel. Serveer de gepofte zoete aardappel warm.

Gepofte zoete aardappel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (37 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in