Gepofte zoete aardappel
Deze gepofte zoete aardappel is niet alleen heel erg lekker maar ook nog gezond ook.Deze gepofte aardappel vullen we met een pittige tomatensalsa en feta en dat is om te smullen. Je kunt 1 gepofte zoete aardappel prima als hoofdmaaltijd eten. Maar ben je een grote eter? Maak er dan een lekkere salade bij. Het is een makkelijk recept, het kost alleen even wat tijd voordat het klaar is. Maar in de tussentijd kan jij mooi op de bank ploffen met een leuk boek.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 4 grote zoete aardappelen
- 2 tomaten
- 0,5 rode ui
- 0,5 rode peper
- 1 teen knoflook
- 100 gr feta
- Handje peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappelen schoon onder de kraan en verwijder eventuele oneffenheden met een mesje.
Prik de zoete aardappel in met een vork en leg ze in een ovenschaal.
Besprenkel de aardappelen met olijfolie en laat de zoete aardappelen in ongeveer 3 kwartier gaar poffen in de oven. De aardappel is gaar als deze zacht van binnen is.
Maak in de tussentijd de salsa. Was de tomaten en snij deze in partjes. Verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten in blokjes.
Hak het teentje knoflook fijn, snipper de rode ui en hak de peterselie fijn en voeg dit bij de tomaat.
Halveer het pepertje en verwijder de zaadjes. Hak de peper fijn en roer dit door de tomaten.
Breng de salsa op smaak met wat zout en een scheutje olijfolie.
Verkruimel de feta over de salsa.
Breek de zoete aardappel voorzichtig open met een vork.
Verdeel de salsa over de holtes van de aardappel. Serveer de gepofte zoete aardappel warm.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in