fbpx
Menu

Gevulde Portobello met geitenkaas

Ik hou van paddestoelen en dan het liefst in allerlei soorten. Portobello’s zijn hele grote paddestoelen, die je kunt vullen met allerlei lekkers. Je kan er spinazie in doen, allerlei soorten kaas of vul ze eens met risotto. Voor deze gevulde portobello heb ik geitenkaas en zongedroogde tomaat gebruikt. Echt een super lekkere combinatie. Wij aten deze als voorgerecht samen met wat salade. Maar je kan de portobello ook als hoofdgerecht eten met pasta of risotto erbij. Lekker en heel gezond.

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote portobello’s
80 gr zachte geitenkaas
12 zongedroogde tomaatjes + de olie
Handjevol amandelschaafsel
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder het steeltje uit de portobello.

Strooi wat peper en zout in de binnenkant van de paddestoel.

Bestrijk de portobello in zijn geheel met olie. Ik heb de olie van de zongedroogde tomaatjes gebruikt, deze is namelijk lekker kruidig en op smaak gebracht met knoflook.

Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en verdeel deze over de paddestoelen.

Verdeel de geitenkaas over de paddestoelen en bak de portobello’s in ongeveer 15 minuten gaar.

Rooster wat amandelschaafsel in een droge pan. Garneer de gevulde portobello met het amandelschaafsel en serveer het met rucola sla.

Gevulde portobello

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

  • Kristel Bogers
    9 februari 2019 om 09:42

    Hoi Pauline, welke risotto zou hier lekker bij zijn?! Wil dit graag als hoofdgerecht eten.

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 februari 2019 om 16:14

    Een truffelrisotto is lekker denk ik.

    Beantwoorden
  • Manon van Run
    9 november 2016 om 17:16

    Erg lekker, ik heb er wat gedroogde Chili en tijm over gedaan ipv gewoon peper en zout
    Dit lekkere hapje blijft erin!

    Beantwoorden
  • miranda
    27 december 2015 om 14:29

    Ik heb deze ook eens gemaakt uit de oven. Heel lekker en voor herhaling vatbaar maar er kwam heel veel vocht uit toen ze op het bordje stonden. Is dat altijd of is er een manier om dat te voorkomen?

    Beantwoorden
  • willeke
    10 januari 2015 om 22:07

    heerlijk gerechtje en eenvoudig te bereiden.

    Beantwoorden
  • Els
    28 december 2014 om 11:00

    Een perfect voorbeeld van hoe lekker eten, gemakkelijk te maken kan zijn. Was een voorgerecht topper tijdens het kerstdiner. Net zoals het hoofdgerecht wat uit jouw recepten kwam en het toetje! Dank voor een super lekkere Kerst.

    Beantwoorden
  • Ancella en Thomas
    5 februari 2014 om 19:07

    Klinkt goed Pauline, we zijn nu aan het koken en gaan heerlijk genieten! Bedankt voor je recept! Groetjes

    Beantwoorden
  • Fieke
    25 december 2013 om 14:05

    klinkt heel erg lekker!
    alles in huis gehaald en ik maak het vanavond als voorgerecht bij het kerstdiner :) bedankt!

    Beantwoorden
  • Kelly
    25 december 2013 om 16:30

    Wat grappig, ik ook. ;) Ben benieuwd!

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 december 2013 om 19:34

    Leuk dames, geniet er van.

    Beantwoorden
  • kaja
    16 augustus 2013 om 20:55

    Dit heb ik vanavond gemaakt!echt lekker!dank je Pauline:-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 augustus 2013 om 23:20

    Leuk zeg ;)

    Beantwoorden
  • Kirsten
    29 mei 2013 om 15:16

    Och dat is zo lekker.... :D

    Beantwoorden
  • Anke
    9 april 2013 om 18:22

    Ook lekker met nog een bodem van bladerdeeg.

    Beantwoorden
  • Mireille
    9 april 2013 om 08:52

    Wij eten hier ook veel Portobello.
    De mogelijkheden zijn eindeloos, zo lekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen