Ricotta cake

Ricotta cake

Deze ricotta cake is echt to die for! Door de ricotta is de cake lekker smeuïg en krijgt een fijne structuur. Ricotta is heerlijk in pastarecepten, maar misschien nog wel lekkerder in bakrecepten. Aan de cake hebben we blauwe bessen toegevoegd, waardoor het al helemaal een feestje wordt. Verrassend lekker! Mocht je er vanaf kunnen blijven, dan blijft de ricottacake nog wel een paar dagen goed, zonder dat ie droog wordt. Ideaal deze cake toch?

Bakken met ricotta

Bakken met ricotta is een aanrader. Door de ricotta voeg je extra veel eiwitten toe en je baksel krijgt een romige, zachte structuur. Door de milde smaak van ricotta kun je het heel goed toepassen in zowel hartige als zoete recepten. Maak er bijvoorbeeld een lekkere lasagne mee of pannenkoekjes.

Ricotta cake
ingredient blauwe bessen
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 8 plakken

  • 250 gr ricotta
  • 150 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gr suiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr blauwe bessen
  • 3 eieren
  • Snufje zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Klop de boter samen met de ricotta en het suiker zacht en romig.

  3. Voeg nu één voor één de eieren toe. Zorg dat het ei volledig opgenomen is, voordat je het volgende ei toevoegt. Het mengsel kan er een beetje geschift uitzien, maar dat is niet erg.

  4. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe en meng er een egaal beslag van. Meng er op het laatst de blauwe bessen door.

  5. Vet een cakevorm in met een bakspray of boter en giet het beslag in de vorm.

  6. Bak cake in ongeveer 60 minuten gaar. De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

  7. Laat de ricottacake afkoelen op een rooster.

Ricotta cake

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (72 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cake recepten High tea Makkelijke recepten Italiaanse recepten Notenvrije recepten Moederdag Pasen Verjaardag Oven Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in