Paddenstoelen lasagne met ricotta
Deze lasagne met ricotta is lekker licht en snel klaar. Je kan deze paddenstoelen lasagne ook heel goed maken met bechamelsaus maar daar wordt hij wel wat voller van. Plus dit recept is nog makkelijker om te maken. Je moet de ricotta wel goed op smaak brengen, anders wordt het flauw. Als extra groente voegen we spinazie toe. Klassieke combinatie, maar hij blijft gewoon heel lekker. Meestal gebruiken we gedroogde lasagne bladeren, maar deze keer hebben we verse bladen gebruikt.. Extra fijn omdat dit snel klaar is. Ideaal receptje dus voor een doordeweekse dag.
Je kan deze lasagne ook heel goed maken met bechamelsaus. Ik vind witte lasagnes, zo noem ik dat, echt heerlijk. Nu ga ik voor een nog makkelijkere (en ook wat lichtere) optie en gebruik ik ricotta.
Witte lasagne
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 verse lasagne bladeren (uit het koelvak)
- 500 gr gemengde paddenstoelen (shiitake, kastanjechampignons, oesterzwammen)
- 400 gr spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gr ricotta
- 100 ml kookroom
- 40 gr Parmezaan
- Takje verse tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Voeg dit bij de uien en bak rondom aan. Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe en bak dit mee. Verwijder eventueel overtollig vocht. Breng dit royaal op smaak met peper en zout en de blaadjes van de verse tijm.
Meng de ricotta met de room en voeg 30 gr geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
Neem een ovenschaal en verdeel een laag van het paddenstoelen spinazie mengsel over de bodem. Verdeel daarover wat van de ricotta. Leg hierop een vel lasagne. Ga zo door totdat alles op is en eindig met een laag ricotta. Garneer de lasagne met de overgebleven Parmezaanse kaas.
Bak de paddenstoelen lasagne in 25 – 30 minuten af in de voorverwarmde oven.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in