Ricotta cake

Ricotta cake

Deze ricotta cake is echt to die for! Door de ricotta is de cake lekker smeuïg en krijgt een fijne structuur. Ricotta is heerlijk in pastarecepten, maar misschien nog wel lekkerder in bakrecepten. Aan de cake hebben we blauwe bessen toegevoegd, waardoor het al helemaal een feestje wordt. Verrassend lekker! Mocht je er vanaf kunnen blijven, dan blijft de ricottacake nog wel een paar dagen goed, zonder dat ie droog wordt. Ideaal deze cake toch?

Bakken met ricotta

Bakken met ricotta is een aanrader. Door de ricotta voeg je extra veel eiwitten toe en je baksel krijgt een romige, zachte structuur. Door de milde smaak van ricotta kun je het heel goed toepassen in zowel hartige als zoete recepten. Maak er bijvoorbeeld een lekkere lasagne mee of pannenkoekjes.

Ricotta cake
ingredient blauwe bessen

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 plakken

  • 250 gr ricotta
  • 150 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gr suiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr blauwe bessen
  • 3 eieren
  • Snufje zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Klop de boter samen met de ricotta en het suiker zacht en romig.

  3. Voeg nu één voor één de eieren toe. Zorg dat het ei volledig opgenomen is, voordat je het volgende ei toevoegt. Het mengsel kan er een beetje geschift uitzien, maar dat is niet erg.

  4. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe en meng er een egaal beslag van. Meng er op het laatst de blauwe bessen door.

  5. Vet een cakevorm in met een bakspray of boter en giet het beslag in de vorm.

  6. Bak cake in ongeveer 60 minuten gaar. De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

  7. Laat de ricottacake afkoelen op een rooster.

Ricotta cake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (30 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in