Proteïne pannenkoeken

Ricotta pannenkoekjes

Lekker als ontbijt: ricotta pannenkoekjes, licht en fluffy. We gebruiken ricotta als basis. Dit heeft geen uitgesproken smaak, maar zorgt wel voor extra luchtigheid. We voegen geen bloem toe, maar banaan. Er zit dus bijna geen tarwe in dit recept. Je kunt de ricotta pannenkoekjes enkel met wat maple syrup serveren, maar voor een extra rijk ontbijt kun je rood fruit en/of chocolate chips toevoegen. Of kies een ander soort fruit, net wat je lekker vindt.

Proteïne pannenkoeken
Zelf ricotta maken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 8 st.

  • 200 gr ricotta
  • 2 eieren
  • 1/2 banaan
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout
  • Olijfolie om in te bakken

Evt. toppings

  • Vers fruit
  • Chocolate chips
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Mix de banaan met de eieren en de ricotta luchtig in een keukenmachine.

  2. We doen dit in een machine omdat de banaan dan helemaal glad gepureerd wordt. Je kan het ook prakken, maar dan worden de pannenkoeken toch anders van structuur.

  3. Voeg het bakmeel, de kaneel en het snufje zout toe en roer er een glad beslag van.

  4. Neem een grote pan en laat een beetje olijfolie hierin heet worden.

  5. Verdeel 3 grote eetlepels beslag in de pan, zodat je 3 kleine pannenkoekjes tegelijk kunt bakken.

  6. Als de bovenkant droog aanvoelt, keer je ze voorzichtig om met een spatel.

  7. Bak de andere kan nog even goudbruin.

  8. Serveer de ricotta pannenkoekjes met Maple Syrup. Voeg evt. rood fruit en chocolate chips toe.

Proteïne pannenkoeken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.