Ricotta pannenkoekjes
Lekker als ontbijt: ricotta pannenkoekjes, licht en fluffy. We gebruiken ricotta als basis. Dit heeft geen uitgesproken smaak, maar zorgt wel voor extra luchtigheid. We voegen geen bloem toe, maar banaan. Er zit dus bijna geen tarwe in dit recept. Je kunt de ricotta pannenkoekjes enkel met wat maple syrup serveren, maar voor een extra rijk ontbijt kun je rood fruit en/of chocolate chips toevoegen. Of kies een ander soort fruit, net wat je lekker vindt.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8 st.
- 200 gr ricotta
- 2 eieren
- 1/2 banaan
- 1 tl kaneel
- Snuf zout
- Olijfolie om in te bakken
Evt. toppings
- Vers fruit
- Chocolate chips
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Mix de banaan met de eieren en de ricotta luchtig in een keukenmachine.
We doen dit in een machine omdat de banaan dan helemaal glad gepureerd wordt. Je kan het ook prakken, maar dan worden de pannenkoeken toch anders van structuur.
Voeg het bakmeel, de kaneel en het snufje zout toe en roer er een glad beslag van.
Neem een grote pan en laat een beetje olijfolie hierin heet worden.
Verdeel 3 grote eetlepels beslag in de pan, zodat je 3 kleine pannenkoekjes tegelijk kunt bakken.
Als de bovenkant droog aanvoelt, keer je ze voorzichtig om met een spatel.
Bak de andere kan nog even goudbruin.
Serveer de ricotta pannenkoekjes met Maple Syrup. Voeg evt. rood fruit en chocolate chips toe.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in