ijskoffie recept

IJskoffie maken

Zelf ijskoffie maken is helemaal hot, maar eigenlijk is het niet zo hot want dit zomerdrankje is koud en dé verkoeling voor coffeelovers op warme dagen. Ik ben zo’n coffeelover, ik drink overall gezien te weinig op een dag, maar koffie gaat er wel altijd in. Of het nu koud of warm is, ik drink het altijd. Ik hou ook heel erg van frappuccino van Starbucks en ijskoffie. Het verschil tussen een frappuccino en een ijskoffie is, dat de frappuccino gemixed is met ijsklontjes tot een soort milkshake. Soms gaat er ook vanille-ijs en slagroom in. Deze ijskoffie is gewoon een koude koffie met ijsblokjes en een beetje melk. Veel minder calorieën dus.

IJskoffie maken

Het maken van ijskoffie is super simpel. Eerst liet ik de koffie eerst helemaal afkoelen in de koelkast. Maar dit hoeft niet perse. Als je voldoende ijsklontjes toevoegt dan koelt hij voldoende af. Gebruik wel sterke koffie, want door de ijskontjes wordt de koffie iets milder van smaak. Je kunt naar wens suiker of een siroop toevoegen, ik vind het in een ijskoffie wel lekkerder als er iets van zoet in zit. Uiteraard kun je ook kokosbloesemsuiker  of een andere suikervervanger. Eigenlijk is dit meer een iced latte recept want er gaat ook (plantaardige) melk in. Dit kan je uiteraard ook weglaten.

ijskoffie
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 1 glas

  • 1 sterke espresso (of een dubbele)
  • 1 tl suiker (of een siroop)
  • Handje ijsklontjes
  • Flinke scheut (amandel)melk

Zo maak je het

  1. Vul een  glas voor driekwart met ijsklontjes. Voeg een schepje suiker of een klein scheutje suikersiroop toe.

  2. Zet een sterke espresso (op het ijs). Voeg een scheut (amandel)melk toe. Roer even door en serveer je ijskoffie meteen.

ijskoffie maken
ijskoffie

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (316 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

IJs Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vegan recepten Lente recepten Zomer recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in