Menu
sauzen-maken-7617.jpg

Zelf BBQ sauzen maken

Zelfgemaakte bbq sauzen zijn veel lekkerder dan de meeste kant en klare sauzen uit de supermarkt. Die kopen we natuurlijk ook wel eens, bij enorme haast, terwijl zelf maken ook helemaal niet moeilijk is. Als basis gebruiken we mayonaise en hier kan je volop mee variëren Wil je liever een saus zonder mayonaise maken, maak dan het recept van de BBQ saus, die is ook echt fantastisch.

Knoflooksaus
Hak 3 teentjes knoflook fijn. Meng dit met 4 el mayonaise en 2 el yoghurt. Voeg daar een handje gehakte bieslook aan toe en een snufje zout.

Honing Mosterd saus
Meng 6 el mayonaise met 1 el pittige mosterd. Voeg een scheutje honing toe, voor een zoetige nasmaak. Maak het af met wat vers gehakte dille.

Whiskey Cocktail saus
Meng 4 el mayonaise met 2 el ketchup. Voeg 100 ml kookroom toe en een scheutje whisky of Cognac. Breng de saus op smaak met 1 tl paprikapoeder, een scheutje worcestersaus, het sap van een 1/4 citroen en wat peper en zout.

Pittige smokey saus
Meng 4 el mayonaise met 2 el ketchup, een tl Maple syrup, een tl Sriracha en een tl gerookt paprikapoeder.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan