
Mexicaanse rijst met tomaten
Mexicaanse rijst is een heerlijk bijgerecht voor bij een Mexicaanse maaltijd. Ook kan je deze rijst goed gebruiken om je burrito mee te vullen. Het is een simpel en makkelijk recept, maar wel heel erg lekker.
Ik ben dol op de Mexicaanse keuken en we eten dit ook regelmatig. Een lekkere goed gevulde burrito met gekruide kip en rijst is mijn favoriet. Daarbij een lekkere guacamole saus en veel cheddar kaas. Op mijn blog vind je dan ook tal van Mexicaanse recepten. Ik heb deze Mexicaanse rijst op smaak gemaakt met mijn zelfgemaakte salsa saus en kidney bonen. Je kan ook een kant en klare salsa saus gebruiken, net wat je zelf handiger vindt.
Ingrediënten voor 4 personen
200 gr rijst
6 – 8 flinke lepels salsa saus
200 gr kidney bonen
Zo maak je het
Kook de rijst gaar in water met zout.
Spoel de kidney bonen even af onder de kraan.
Giet de rijst af en schep de salsa saus er door heen.
Schep vervolgens de kidney bonen door de rijst.
Serveer de Mexicaanse rijst bij een burrito met een lekkere guacamole er bij.