Menu
DSC_0018-1-710x380.jpg

Mexicaanse rijst met tomaten

Mexicaanse rijst is een heerlijk bijgerecht voor bij een Mexicaanse maaltijd. Ook kan je deze rijst goed gebruiken om je burrito mee te vullen. Het is een simpel en makkelijk recept, maar wel heel erg lekker.

Ik ben dol op de Mexicaanse keuken en we eten dit ook regelmatig. Een lekkere goed gevulde burrito met gekruide kip en rijst is mijn favoriet. Daarbij een lekkere guacamole saus en veel cheddar kaas. Op mijn blog vind je dan ook tal van Mexicaanse recepten. Ik heb deze Mexicaanse rijst op smaak gemaakt met mijn zelfgemaakte salsa saus en kidney bonen. Je kan ook een kant en klare salsa saus gebruiken, net wat je zelf handiger vindt.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr rijst
6 – 8 flinke lepels salsa saus
200 gr kidney bonen

Zo maak je het
Kook de rijst gaar in water met zout.

Spoel de kidney bonen even af onder de kraan.

Giet de rijst af en schep de salsa saus er door heen.

Schep vervolgens de kidney bonen door de rijst.

Serveer de Mexicaanse rijst bij een burrito met een lekkere guacamole er bij.

mexicaanse rijst

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan