Mac & Cheese

Macaroni and Cheese met Broccoli

In Amerika at ik voor het eerst macaroni and cheesee en ik vond het meteen lekker. Mac & Cheese is voor mij echt comfort food, dat is eigenlijk alles met veel kaas. Ik hou heel erg van kaas en dan is het vrij logisch dat ik deze ovenpasta super lekker vind. Ik heb er broccoli aan toegevoegd, omdat ik anders de groente zou missen. Officieel wordt het dus zonder groente gegeten en vaak ook nog met ham blokjes er door.

Ik heb als uitgangspunt een bechamelsaus genomen, die ik op smaak gebracht heb met veel kaas. Dit maakt de ovenpasta heel erg romig. Je kan deze macaroni and cheese ook van te voren maken, je kan dit gerust een nachtje in de koelkast bewaren en dan de volgende dag afbakken. Maar ik durf te wedden dat je er niet van af kunt blijven.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr macaroni
1 grote stronk broccoli
50 gr boter
60 gr bloem
0,6 ltr melk
100 + 50 gr geraspte pittige kaas
1 tl kerriepoeder
Snuf nootmuskaat
Peper en Zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

DSC_0034

Snij de broccoli in kleine roosjes en was deze.

Kook de broccoli samen met de pasta beetgaar in een ruime pan water met zout. Kook het niet te gaar, want de pasta gaart nog na in de oven. 5 tot 6 minuten is voldoende. Giet het vervolgens af.

Laat de boter smelten in een pan en voeg vervolgens de bloem toe. Laat de bloem garen in de pan. De bloem is gaar als deze een beetje wit uitslaat en zanderig aanvoelt.

Klop nu met een garde beetje bij beetje de koude melk erdoor. Blijf roeren totdat er een gladde lobbige saus ontstaat.

Bechamelsaus

Breng de bechamelsaus op smaak met wat peper en zout, de kerrie en een snufje nootmuskaat.

Roer de 100 gr gerapste kaas door de saus.

Meng de pasta, de broccoli en de bechamelsaus door elkaar en schep het omdat totdat alle saus gelijkmatig verdeeld is.

Mac & Cheese

Verdeel het mengsel over een ovenschaal en garneer het met de overgebleven kaas.

Bak de mac & cheese in ongeveer 15 – 20 minuten af.

Mac & Cheese

Platbrood met aubergine en geitenkaas
Broodje gerookte zalm en avocado
Bewaar
31 Comments
  • Kim van der Steen-Janssen

    15 maart 2017 at 19:26 Beantwoorden

    gemaakt en was echt super lekker ! Ook goed in de smaak gevallen bij de kleine . Heb wel ham toegevoegd . Wat ik super vind aan recept buiten om de smaak is dat je het makkelijk
    Dag ervoor kan maken . Scheelt een hoop tijd en lekker handig na een dag werken 😊

  • carmen mattijssen

    21 april 2016 at 15:21 Beantwoorden

    Jammie, vanavond eens maken!

  • Carola

    21 januari 2016 at 21:08 Beantwoorden

    Moet de courgette eerst gebakken als je die wil toevoegen?

  • Monique

    13 december 2015 at 17:19 Beantwoorden

    Heerlijk gerecht!! En lekker makkelijk.\r\nHeb er zelf nog uitgebakken spekjes en blokjes smac aan toegevoegd,

  • Vera

    5 augustus 2015 at 02:11 Beantwoorden

    Bij mij was het niet lekker helaas 🙁 \r\nIk had volkoren macaroni, misschien lag het daar aan? Ook had ik jonge kaas, kan ook daardoor komen? In ieder geval zat er weinig smaak aan het gerecht en de smaak die ik proefde was vooral deeg… Any advise on what I did wrong?

  • Isa

    14 februari 2015 at 16:00 Beantwoorden

    Kun je ook andere groente gebruiken\r\n\r\nPs. Super blog kijk elke dag

    • Pauline

      15 februari 2015 at 16:59 Beantwoorden

      Ja natuurlijk! Spinazie is ook een goed idee of paprika en courgette 😉

      • Isa

        16 februari 2015 at 13:24 Beantwoorden

        Thnx

        • Isa

          16 februari 2015 at 13:24 Beantwoorden

          Welk vlees kan er in ???

          • Pauline

            16 februari 2015 at 17:39

            Spekjes, hamblokjes of gehakt, of eventueel kip of stukjes worst. Kortom heel veel mogelijkheden.

  • Ellen

    3 februari 2015 at 17:37 Beantwoorden

    Welke kaas heb jij gebruikt in dit gerecht?

  • Petra Coolen

    12 november 2014 at 12:36 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!\r\nWelk vlees/vis zou je nog meer in deze schotel kunnen gebruiken (ik hou niet zo van ham?)

  • tamara

    4 juli 2014 at 18:25 Beantwoorden

    Sorry ik ziet al ☺

  • tamara

    4 juli 2014 at 17:19 Beantwoorden

    Op hoeveel graden moet de oven ca 200?

  • Karlijn

    14 juni 2014 at 14:09 Beantwoorden

    Heerlijk recept. Ik heb er ook nog kleine stukjes tomaat doorheen gedaan. Dank je wel voor de heerlijke recepten.

  • ine

    10 juni 2014 at 18:41 Beantwoorden

    heerlijk, lekker eenvoudig, heb er veel broccoli doorgedaan.

  • Eline

    14 maart 2014 at 17:27 Beantwoorden

    Wat een geweldige foodblog heb je! Heerlijk om tussen al die recepten te snuffelen en dingen uit te proberen..\r\n\r\nEen vraagje: zou je restantjes van ovenschotels als deze kunnen invriezen? Vind ovenschotels heerlijk, maar het is altijd te veel!

    • Pauline

      14 maart 2014 at 20:31 Beantwoorden

      Dat kan wel hoor, al vind ik zelf kliekjes altijd minder lekker.

  • Jeannette

    4 maart 2014 at 21:14 Beantwoorden

    Erg lekker, heb er nog wat hamblokjes aan toegevoegd. Zeker een blijvertje!

  • nadya

    18 februari 2014 at 17:18 Beantwoorden

    Ik maak hem met bonen en gehakt. Hij zit nu in de oven!

  • Nadja

    4 februari 2014 at 16:23 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk, en makkelijk, kan het ook met soyamelk?

    • Pauline

      4 februari 2014 at 16:45 Beantwoorden

      Alleen als je een ongezoete versie neemt, anders is het niet lekker denk ik.

  • m0rgi0n

    28 november 2013 at 07:06 Beantwoorden

    Een heel erg lekker recept. Mijn vriendin is er dol op

  • Ianna

    9 mei 2013 at 12:45 Beantwoorden

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Niet heel gezond, maar wel erg lekker 🙂 haha. Ik maak het ook graag met bloemkool, wanneer ik geen zin heb om te koken en trek heb in comfort food! Maar ga jou versie ook een keer uitproberen..

  • Pauline

    8 mei 2013 at 22:54 Beantwoorden

    Leuk om te horen 😉 Spinazie lijkt me ook een fijne combi!

  • SasKookt

    8 mei 2013 at 20:08 Beantwoorden

    Klinkt goed! Wij maken het soms met spinazie ipv broccoli, ook lekker!

  • Gerdine

    8 mei 2013 at 11:59 Beantwoorden

    Nog nooit gereageerd, maar volg je elke dag via bloglovin, Al heel wat recepten geprobeerd, en deze hebben we gisteren ook gemaakt. Was errug lekker en leuk om te maken.

  • Pauline

    7 mei 2013 at 17:18 Beantwoorden

    Ziet er superlekker uit en ga het zeker een keer maken! Ik heb je site een paar weken geleden ontdekt en heb al wat dingen gemaakt. Vond het grappig dat er een site bestaat van iemand met dezelfde naam als ik, zie je niet zo vaak haha.

Plaats een reactie