mac and cheese met spinazie

Mac and cheese

Mac and Cheese is denk ik het aller bekendste pastarecept dat er bestaat. In films en series wordt het vaak gegeten en dan is het niets meer dan macaroni in een romige kaassaus. En hoewel we altijd kunnen genieten van macaroni met kaas hebben we het recept toch iets aangekleed. We voegen wat extra groenten toe in de vorm van spinazie, net een stukje gezonder. Wil je helemaal een gezond mac & cheese recept? Dan moet je deze eens proberen.

verse pasta maken
mac and cheese
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr macaroni
  • 400 gr spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr boter
  • 600 ml melk
  • 60 gr bloem
  • 100 gr geraspte oude kaas (+ iets extra)
  • Snuf nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Kook de macaroni gaar zoals op de verpakking vermeld staat. In plaats van macaroni kan je ook andere pastasoorten gebruiken natuurlijk. Giet af en doe de macaroni in een grote ovenschaal.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote pan in iets olijfolie. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe. Bak het net zolang totdat alle spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout en laat het goed uitlekken. Ik druk het vocht er altijd extra uit met een keukenpapiertje. Voeg de spinazie bij de macaroni.

  4. Bereid in de tussentijd de bechamelsaus. Verhit de boter in een steelpan. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en gaar dit gedurende een minuut of 5 mee. Als het mengsel zanderig aanvoelt, is je roux klaar. Klop nu met een garde de melk door de roux. Roer net zolang tot je een mooie gladde saus hebt. Breng de saus op smaak met wat nootmuskaat en peper en voeg de oude kaas toe. Roer goed om.

  5. OGiet de bechamelsaus over de macaroni en meng alles goed doorelkaar. Zorg ervoor dat de spinazie ook goed verdeeld is. Garneer de Mac and cheese met nog wat extra kaas.

  6. Bak de ovenpasta in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven.

    Serveer meteen.

mac and cheese met spinazie
mac and cheese

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Ovenschotel Pasta recepten Spinazie Italiaanse recepten Notenvrije recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in