
Avocadospread
Avocado, avocado, avocado. Je vindt ze overal en wij maakten er een lekkere avocadospread van. Want we zijn dit groene juweeltje nog lang niet zat. De avocado duikt overal op. Je ziet het op de menukaarten staan van restaurants en tegenwoordig heb je zelfs een avocado cafe in Amsterdam. De avocadospread die je vaak op de kaart ziet staan maak je heel makkelijk zelf. Echt, dit kan iedereen maken. Lekker als dip bij wat toastjes of op een plak brood met een gepocheerd eitje.
Het enige waar je op moet letten is of de avocado goed rijp is. Hier heb ik een trucje voor. Je moet kijken naar het pitje bovenop de avocado. Is de holte van het pitje helder, dan weet je zeker dat je avocado goed is. Hij is precies goed en zal niet bruin zijn. Even onthouden dus, als je avocado’s gaat inslaan voor deze lekkere avocadospread. Hoe eet jij avocado het liefst? Doe je het door de salade of in plakjes op een cracker? Of maak je er een lekkere smoothie mee?
Ingrediënten
1 avocado
3 el Hüttenkäse
Kneepje citroensap
Peper en zout
Paar takjes bieslook
Zo maak je het
Halveer de avocado en verwijder de pit.
Pureer de avocado glad in een keukenmachine of prak het glad met een vork.
Voeg de Hüttenkäse, citroensap, wat gehakte bieslook en peper en zout toe en meng door elkaar.
Serveer de avocadospread met toast of op brood.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan