sajoer boontjes

Indonesische Sajoer boontjes

Sajoer is een nat groentegerecht uit Indonesië, dat weet ik ook pas sinds kort. Ik dacht dat sajoer, pittige boontje betekende maar dat is niet zo. Wel kan je sajoer boontjes maken met sperziebonen. Het is een lekker bijgerecht voor bij de Rendang die ik al eerder plaatste. De saus is inderdaad vrij nat, maar met wat rijst er bij is dit super lekker en gezond.

Sajoer boontjes worden ook wel sambal goreng boontjes genoemd, omdat de saus pittig is. Zelf ben ik niet zo’n held als het om pittig eten gaat, dus heb ik slechts 2 tl sambal toegevoegd aan dit Indonesische groente gerecht. Maar durf je het aan, voeg dan gerust wat meer toe. sajoer boontjes

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr sperziebonen
1 ui
1 teen knoflook
2 tl ketjap
1 tl gemberpoeder
2 tl sambal
1 tl korianderzaad
200 ml kippenbouillon
200 ml kokosmelk
Zeezout

Zo maak je het
Verwijder de uiteindes van de boontjes en was ze. Je kan ook boontjes uit de diepvries gebruiken.

Maak in een keukenmachine een gladde pasta van de ui, knoflook, ketjap , sambal en de specerijen.

Verhit de pasta in een wokpan. Voeg de bonen toe en bak deze mee.

Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en stoof de boontjes in ongeveer 8 – 10 minuten gaar.

Voeg naar smaak nog wat zout toe.

sajoer boontjes

Lekker bij Indonesische Rendang en rijst.

My life in Pictures Februari
Pittige kipdrumsticks
Bewaar
15 Comments
  • Marloes Borger

    11 april 2017 at 11:21 Beantwoorden

    De ketjap is dat Ketjap manis?

  • Anja

    30 maart 2017 at 18:47 Beantwoorden

    Wat een heerlijk recept. Zeker een 10 waard!

  • Desiree

    30 januari 2017 at 18:16 Beantwoorden

    Het helpt om ipv bouillon een kippenbouillon tablet te gebruiken. Dan is de saus dikker.

  • Maria polinder

    5 februari 2016 at 18:58 Beantwoorden

    Vanavond gemaakt en gegeten. Werd bij mij ook niet dik dus met beetje maïzena kom je een heel eind. Bedankt

  • Pien

    7 november 2014 at 11:40 Beantwoorden

    Lekkerrrrr zeg….on my fabulist!!

  • peter Beugelsdijk

    12 september 2014 at 13:51 Beantwoorden

    Nou Pauline van mij krijg je een 10 heerlijk ik ben zelf 40 jaar kok geweest met eigen zaak maar it is lekker goed zo

  • Susanne

    18 augustus 2014 at 20:13 Beantwoorden

    Hmmm! Klinkt super lekker! Wat voor soort sambal heb je gebruikt?

  • Erwin

    14 augustus 2014 at 20:50 Beantwoorden

    Ik heb teveel vocht nog over, moet ik dat dan afgieten?\r\n\r\nPs: Het ruikt heerlijk!

    • Pauline

      14 augustus 2014 at 21:51 Beantwoorden

      Ik zou het laten inkoken of een tl maïzena toevoegen

  • Jolien

    11 maart 2014 at 10:45 Beantwoorden

    Vnvd maar eens proberen te maken met de Rendang. Misschien een handige tip: Plaats een link in je bericht bij het woord Rendang, dan hoeven de mensen die denken: He dat wil ik wel eens samen proberen niet op zoek en kunnen ze zo doorlinken naar het goede recept 🙂 Zocht me namelijk een breuk onder je receptenindex maar kon Rendag niet erg snel vinden 9of niet snel genoeg naar mijn zin 😉 ). Toen maar de zoekfunctie gebruikt 😉

  • Gea

    22 november 2013 at 14:31 Beantwoorden

    Gisterenavond heb ik snijbonen uit de weck klaargemaakt aan de hand van jouw recept. In plaats van 2 t.l. sambal heb ik een 1/2 theelepel huisgemaakte Surinaamse sambal gebruikt en 2 t.l. bruine basterd suiker toegevoegd. Heerlijk!!! Dank voor het recept.

Plaats een reactie