Stamppot Rode Bieten

In het kader van de “doe maar normaal” week, weer een lekker recept voor Hollandse kost, stamppot rode bieten. Rode bieten zijn nu volop verkrijgbaar en naast het koken kan je veel meer met deze groente. Je kan ze roosteren, in een salade eten, door de hummus pureren, er soep van koken en stamppot van maken. Lekker winters en stevig, dat kunnen we wel gebruiken in deze tijd van het jaar!

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr aardappelen (ik gebruik Opperdoezer)
5 gekookte rode bieten
1 ui gesnipperd
Scheutje hete melk
Klontje roomboter
4 runder braadworsten
Peper en Zout

Zo maak je het
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Een aardappel is gaar als deze van je vork afglijdt, als je deze er in steekt.

Rasp de gekookte bieten grof.

Verwarm de rode bieten in een steelpan en voeg het gesnipperde uitje toe.

Braad de runderworstjes in wat boter goudbruin.

Stamp de aardappelen fijn en voeg de hete melk en een klont roomboter toe.

Stamp de rode bieten door de aardappelen en breng de stamppot op smaak met peper en zout.

Serveer met de worst!

Erwtensoep
Nieuwjaarsrolletjes
Bewaar
7 Comments
  • Kim van Dongen

    15 oktober 2016 at 11:55 Beantwoorden

    Kan dit ook met voetjes uit een potje?

  • Iris

    3 maart 2016 at 17:59 Beantwoorden

    Wij hebben de vegetarische braadworst van de Vegetarische Slager erbij gedaan én de vegetarische speckjes van hen. Die hebben een super lekkere rooksmaak! (Vind ze eigenlijk lekkerder (en voelt beter) dan echte spekjes.

  • Judith

    21 oktober 2014 at 18:23 Beantwoorden

    Manlief kwam thuis: “Lekker! Ik hou wel van krootjes”. Lekker gesmuld dus en deze variant vond hij ook geweldig.

  • Ineke

    8 september 2013 at 17:30 Beantwoorden

    Lekker met vegajus (vetara) en vegegagehakt. \r\nwww.veganchallenge.nl

  • Karin - The F Girl

    3 januari 2013 at 17:32 Beantwoorden

    Heerlijk, ik krijg er al helemaal zin in! Op sommige dagen gaat er niets boven echt hollandse pot 🙂

  • Pauline

    3 januari 2013 at 10:57 Beantwoorden

    Leuk 😉 je kan natuurlijk ook spekjes er bijn doen of een runder worstje 😉

  • Natasja - Watzijzegt.com

    2 januari 2013 at 16:43 Beantwoorden

    Lekker! Ik ben niet zo’n fan van rookworst maar de rode bieten stamppot ga ik zeker eens proberen.

Plaats een reactie