
Erwtensoep
Als het buiten kouder wordt, krijgen we spontaan zin in erwtensoep. Lekker een kom vol dikke soep, gemaakt van spliterwten en knolselderij. Geserveerd met roggebrood en spek. Lekker! Wij noemden het vroeger trouwens altijd snert of is dat iets Gronings? Zelf erwtensoep maken is niet moeilijk, het duurt alleen wel even voordat het klaar is. Wil je liever een snel klaar recept, dan moet je deze erwtensoep eens proberen. In de supermarkt vind je trouwens vaak handige erwtensoep pakketten, dan heb je alle ingrediënten al bij de hand. Maar zelf verzamelen is ook leuk om te doen natuurlijk. En van de overgebleven knolselderij kan je een lekkere salade maken.




De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 350 gr spliterwten
- 400 gr knolselderij
- 1 winterwortel
- 1 prei
- Half bosje bladselderij
- 1 (vega) rookworst
- 1,5 ltr water
- 1 blaadje laurier
- Peper en zout
Zo maak je het
Zet de pan water op het vuur en doe hier de spliterwten in. Voeg het zout en de laurier toe en breng het aan de kook. Laat de erwten ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Schil de knolselderij en snij deze in blokjes van ongeveer 1 cm. Was ze grondig. Snij de prei in ringen en was deze goed. Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze in blokjes. Doe de groenten bij de erwtensoep en laat het geheel weer 20 minuutjes koken, totdat alle groente beetgaar is.
In principe hoef je erwtensoep niet te pureren. Maar als je van een heel glad resultaat houdt is dit het moment om de staafmixer er doorheen te halen. Hak de selderij grof en snijd de rookworst in plakjes. Voeg dit bij de snert en laat het nog zo’n 5 – 10 minuten op het vuur staan.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan