Menu
erwtensoep-5384.jpg

Erwtensoep

Als het buiten kouder wordt, krijgen we spontaan zin in erwtensoep. Lekker een kom vol dikke soep, gemaakt van spliterwten en knolselderij. Geserveerd met roggebrood en spek. Lekker! Wij noemden het vroeger trouwens altijd snert of is dat iets Gronings? Zelf erwtensoep maken is niet moeilijk, het duurt alleen wel even voordat het klaar is. Wil je liever een snel klaar recept, dan moet je deze erwtensoep eens proberen. In de supermarkt vind je trouwens vaak handige erwtensoep pakketten, dan heb je alle ingrediënten al bij de hand. Maar zelf verzamelen is ook leuk om te doen natuurlijk. En van de overgebleven knolselderij kan je een lekkere salade maken.

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
1,5 ltr water
350 gr spliterwten
1 knolselderij van 400 gr
1 prei
1 winterwortel
1/2 bosje bladselderij
1 blaadje laurier
1 (vega) rookworst
Peper en zout

Zo maak je het
Zet de pan water op het vuur en doe hier de spliterwten in. Voeg het zout en de laurier toe en breng het aan de kook.

Laat de erwten ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

Schil de knolselderij en snij deze in blokjes van ongeveer 1 cm. Was ze grondig.

Snij de prei in ringen en was deze goed. Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze in blokjes.

Doe de groenten bij de erwtensoep en laat het geheel weer 20 minuutjes koken, totdat alle groente beetgaar is. In principe hoef je erwtensoep niet te pureren. Maar als je van een heel glad resultaat houdt is dit het moment om de staafmixer er doorheen te halen.

Hak de selderij grof en snij de rookworst in plakjes.

Voeg dit bij de erwtensoep en laat het nog even op het vuur staan.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan