Breadpops

Een tijdje geleden plaatste ik deze breadpops al op Instagram. Ik kreeg meteen veel vragen naar het recept. Eigenlijk kan je het niet eens een recept noemen. Het leuke hiervan is, als je iets op een andere manier presenteert, het er heel anders uit kan zien. Zo ook deze breadpops, het ziet er super leuk uit en het is zo simpel.

Ingrediënten voor 12 pops
12 knakworstjes
1 blikje croissantdeeg
4 el mosterd
12 satéprikkers

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrijk het croissantdeeg met de mosterd. Je zou eventueel ook ketchup of curry kunnen nemen. Snij de lappen in 5 repen.

Steek een knakworstje op een stokje.

Wikkel het croissantdeeg om het worstje heen.

Leg de prikkers op een bakplaat en bak de breadpops in ongeveer 12 minuten goudbruin.

De streekbox
Romige ovenpasta met pompoen
Bewaar
23 Comments
  • Nathalie Post Cleveringa

    9 december 2015 at 00:56 Beantwoorden

    Leuk idee, kun je dit ook met mini knakworstjes maken?\r\nKan je zo’n pop ook met kaasstengels maken? Of heb je nog een andere suggestie voor iets vegetarisch

  • marieke

    16 december 2014 at 22:08 Beantwoorden

    Hey,\r\nErg leuk en lekker, dit ga ik donderdag voor het kerstdiner van mijn dochter maken. Moet er per se mosterd/saus in gewikkeld worden ?\r\nEn moet er nog eventueel eigeel op het bladerdeeg ? Ik maak het met bladerdeeg, kun je dan ook in velletje deeg in 5 repen splitsen ?\r\nOh ik lijk wel een leek met kokkerelen :).

    • Pauline

      17 december 2014 at 13:38 Beantwoorden

      Leuk zeg. Nee hoor die mosterd hoeft niet. En het kan ook met bladerdeeg. Het eigeel is puur voor de glans, dus daar worden ze extra mooi van.

  • latoya

    11 december 2014 at 14:38 Beantwoorden

    Oeee allebei mn kindjes zijn gek op knakworsten dus je snapt wat mama moet maken voor het kerst diner voor allebei.\r\nmaar even een vraag valt dit nou onder voorgerecht? Of hoofdgerecht? En mijn kindjes denken zo goed mee. Want ik dacht ik ga de saus vervangen voor macsaus maar dochter lief zeg dat lukt niet iedereen mama. Dus het word mayonaise

  • Suus

    2 september 2014 at 17:26 Beantwoorden

    Ik denk dat ik dit ga maken als traktatie voor mijn 3 jarige dochter. Ieder kind lust toch knakworst en croissants 😀

  • Priscilla Versteeg

    31 juli 2014 at 17:24 Beantwoorden

    Hoi ! \r\n\r\nEen erg leuk idee 🙂 \r\n\r\nKlopt het dat je uit één blik croissants 12 worstjes kan omwikkelen? \r\nAls je het deeg in 5en stroken snijd klinkt het alof je nog min. 2 blikken nodig hebt. (en als je de stroken door de helft snijd, zijn het alsnog maar 10 worstjes, of ben ik nou gek?!)\r\n\r\nIk hoor het graag van je ! \r\n\r\nGroetjes, Priscilla Versteeg

    • Pauline

      1 augustus 2014 at 12:22 Beantwoorden

      Dat klopt inderdaad er zitten 3 rechthoeken in, of 6 diagonalen. Dit laat je aan elkaar en snij je horizontaal in 4 of 5 stroken. Dus dan heb je minimaal 12 en maximaal 15 reepjes deeg.

  • ronneke

    26 april 2014 at 18:57 Beantwoorden

    Kun je de breadpopps ook al een dag vantevoren maken en zijn ze bij het presenteren dan nog knapperig?

    • Pauline

      27 april 2014 at 14:18 Beantwoorden

      Ik zou ze vlak voor het serveren nog even kort in de oven doen en dan zijn ze wel lekker knapperig!

  • Manon

    16 februari 2014 at 14:41 Beantwoorden

    Kan ik ze ook een dag van tevoren maken? En dan weer opwarmen? Of kunnen ze koud ook prima gegeten worden?

  • Femke

    29 november 2013 at 13:30 Beantwoorden

    Mijn stokjes verbranden wel, deze even weken in water?

  • mirjam

    16 september 2013 at 08:57 Beantwoorden

    kan het ook met bladerdeeg?

  • Didi

    10 april 2013 at 21:36 Beantwoorden

    Wat een leuke site zeg.. Ik ga morgen gelijk een paar recepten van je maken! Ziet er allemaal erg lekker uit!

  • Nathalie Ensing

    30 januari 2013 at 12:51 Beantwoorden

    Oh heerlijk! Ik heb net al de rocky road fudge gemaakt, maar deze komt van het weekend aan de beurt! Ik krijg gewoon LEKKERE TREK van je site!\r\n\r\nxx\r\n\r\nKeep on Going!

  • Pauline

    8 januari 2013 at 12:38 Beantwoorden

    Leuk, dank jullie wel 🙂

  • Laura's Bakery

    7 januari 2013 at 22:51 Beantwoorden

    Ontzettend leuk idee!

  • Margriet

    7 januari 2013 at 20:04 Beantwoorden

    Wow wat gaaf! Die doen het vast goed op kinderfeestjes. Stokkies FTW! 🙂

  • Pauline

    7 januari 2013 at 19:44 Beantwoorden

    Haha ja en alles op een stokkie is leuk 🙂

  • Lian

    7 januari 2013 at 19:06 Beantwoorden

    Een geweldig idee! Pigs in a blanket op een stokkie 🙂

Plaats een reactie