Menu
spruitjesstamppot-zoete-aardappel.jpg

Spruitjes stamppot

Zodra het buiten kouder wordt, krijg ik weer trek in stevige maaltijden. Spruitjes stamppot, lekker Hollands, is hier een goed voorbeeld van. Het past precies bij deze tijd van het jaar. Ik ben zelf dol op spruiten, als kind al en zelfs Maurits die helemaal niet van spruitjes houdt vindt dit een heerlijke maaltijd. Dit recept kan je zowel met gewone aardappelen als met zoete aardappelen maken. Net wat je lekkerder vindt.

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr aardappelen (opperdoezer ronde)
350 gr spruitjes
150 gr spekjes
2 el grove mosterd
1 klont roomboter
1 scheut melk
Peper en zout

Zo maak je het
Schil en was de aardappel en kook ze gaar in ruim water met zout.

Verwijder het kontje van de spruitjes en verwijder het buitenste blad. Kook ze in ongeveer 8 minuten gaar in water met zout. (Je kan ze ook bij de aardappelen indoen) Giet ze vervolgens af.

Bak de spekjes in een grote pan, goudbruin en knapperig. Voeg als de spekjes bruin zijn, 2 grote el grove mosterd toe en de gekookte spruitjes.

Stamp de aardappelen fijn met een klont boter en een scheut melk. Voeg 2/3 van de spuitjes en de spekjes toe en stamp deze mee.

Breng de stamppot op smaak met peper en zout en voeg het laatste deel van de spruitjes toe.

Lekker winters.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan