Knakworst in bladerdeeg
We hebben een feestelijk hapje voor je: een knakworst in bladerdeeg met mosterd! Het is eigenlijk een makkelijke variant op een worstenbroodje. Om deze knakworst in bladerdeeg te maken, gebruiken we satéprikkers. Zo lijken het net een soort poppetjes van bladerdeeg, ook wel breadpops genoemd. Ze zien er hierdoor super leuk uit, terwijl het zo simpel is. Kids worden hier vast blij van, maar wij als volwassenen stiekem ook. We dippen ze in curry, maar in ketchup is ook hartstikke lekker!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 12 stuks
- 12 knakworsten
- 2 rollen vers bladerdeeg
- 4 el mosterd
- 1 losgeklopt ei
Materiaal
- 12 satéprikkers
Lekker met
- Curry of ketchup
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrijk het bladerdeeg met de mosterd. Je zou de mosterd eventueel ook al voor curry of ketchup kunnen vervangen. Snijd het bladerdeeg in zes stukken.
Steek een knakworst op een stokje.
Wikkel het bladerdeeg om het worstje heen.
Leg de prikkers op een bakplaat en bestrijk de knakworst in bladerdeeg met het losgeklopte ei.
Bak ze in ongeveer 20 minuten in de oven gaar en goudbruin.
Serveer de knakworst in bladerdeeg met curry of ketchup.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in