Burritos met gehakt

Burritos met gehakt

Wij zijn dol op burritos met gehakt! Dit burrito recept maken we dan ook bijna iedere week wel een keertje. In plaats van gehakt kun je de Mexicaanse burrito’s ook met kip vullen. Burritos maken is echt hartstikke makkelijk. Je vult ze met gekookte rijst, gehakt en natuurlijk lekker veel kaas. Eventueel kun je ook nog de tortilla wraps zelf maken. Hier geen zin of tijd voor? Dan kun je natuurlijk gewoon kant-en-klare wraps kopen. Serveer de burritos met gehakt met guacamole en zure room. Dan is het Mexicaanse feest compleet!

Burritos met gehakt

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote tortilla wraps
  • 250 rundergehakt
  • 100 gr rijst
  • 200 gr kidneybonen
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 50 gr cheddar (geraspt)
  • 1 handje verse koriander
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl komijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Snijd de uien en knoflook fijn. Fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg vervolgens de specerijen toe.

  4. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

  5. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee.

  6. Laat de kidneybonen even uitlekken. Voeg de tomatenblokjes en de kidneybonen toe aan de pan.

  7. Laat het geheel een kwartiertje stoven op een zacht vuur en breng het daarna op smaak met wat peper en zout.

  8. Neem een tortilla en verdeel hier wat gekookte rijst over. Leg hierop een gedeelte van het gehaktmengsel en strooi er wat cheddar over. Rol de burrito op en garneer met nog wat cheddar.

  9. Bak de burritos met gehakt in ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Serveer met guacamole en zure room.

Burritos met gehakt

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in