Menu
Vega-enchiladas-UPK-19-10-BLOGPOST-126.jpg

Burrito met gehakt

Ik ben zelf dol op burrito’s, lekkere tortilla’s, vlees, groente en veel kaas. Deze burrito met gehakt maken we bijna iedere week wel een keertje. In plaats van gehakt, zou je de burritos ook met kip kunnen vullen. In deze blog heb ik je laten zien hoe je zelf tortilla’s kunt maken. Heb je hier geen zin in of tijd voor dan kan je voor dit recept natuurlijk ook wraps uit een pakje nemen.  Er bij eet je natuurlijk guacamole en zure room. Dan is je Mexicaanse avondeten compleet.

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote torilla’s
2 uien gesnipperd
2 tenen knoflook gehakt
1 rode paprika
1 blik tomaten blokjes van 400 gr
250 gr rundergehakt
200 gr kidneybonen
40 gr cheddar
100 gr rijst
1 bouillon blokje
Zure room
Guacamole
1 tl cayennepeper
1 tl komijn
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de rijst gaar in de bouillon.

Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de specerijen toe.

Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Snij de paprika in blokjes en bak deze mee.

Voeg de tomatenblokjes en de kidneybonen toe. Laat de kidneybonen eerst even uitlekken.

Laat het geheel een kwartiertje stoven op een zacht vuur en breng het daarna op smaak met wat peper en zout.

Neem een tortilla en verdeel een deel van het gehaktmengsel er over. Rasp een gedeelte van de cheddar over het gehakt.

Leg hierop een gedeelte van de gekookte rijst. Vouw de burrito dubbel en garneer deze met geraspte cheddar.

Bak de burrito’s met gehakt in ongeveer 15 minuten af op 180 graden.

Serveer met guacamole en zure room.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan