DIY Ketchup uit Home Made

Ik had nog een voorraadje tomaten liggen die overrijp begonnen te raken. Omdat ik een hekel aan voedselverspilling heb, daar doe ik niet aan, besloot ik om er ketchup van te maken. Ketchup maken op Yvette haar manier. Want dan weet je zeker dat het lekker is.

Ketchup maken is niet slechts een sausje van gepureerde tomaten. Als je goed proeft, haal je de zoet zure tinten en de specerijen er wel uit. In Home Made staat een lekker recept voor ketchup, die je erg lang kunt bewaren, mits je een schone pot gebruikt natuurlijk. De ketchup is kruidig, maar niet té en het zoet-zure is precies in balans.

Ik merk dat ik de DIY recepten van Home Made het aller aller leukste vind. Zo maakte ik al een keer zelf likeur, kaas, jam, gnocchi en pindakaas. Allemaal dingen die je normaal gezien in de supermarkt zou kopen, maar ik maak ze dankzij Yvette nu helemaal zelf!

Ingrediënten voor 2 potten
1250 gr tomaten
1/2 rode paprika
1 ui fijngehakt
1/2 teen knoflook
50 ml azijn
35 gr suiker
1 tl geraspte gember
1 tl paprikapoeder
1 tl nootmuskaat
1 mespuntje cayennepeper
1/2 tl korianderzaad
1 kruidnagel
Snuf zout en Peper

Zo maak je het
Was de tomaten en snij ze in stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij deze ook in stukken.

Zet de paprika, de tomaten, ui en knoflook op het vuur in een pan met een scheut water en laat dit gedurende een uur op een zacht vuur pruttelen.

Roer het af en toe door elkaar en voeg zonodig een beetje water toe.

Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.

Zet de pan terug op het vuur en voeg alle specerijen, de azijn en het suiker toe.

Laat de saus nog eens 1 1/2 uur zachtjes sudderen, totdat hij voldoende dik is.

Breng de ketchup op smaak met peper en zout en giet deze in schone gesteriliseerde potten.

De ketchup blijft een jaar goed in de koelkast.

Bron Home Made

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in