Menu
ketchup-710x380.jpg

DIY Ketchup uit Home Made

Ik had nog een voorraadje tomaten liggen die overrijp begonnen te raken. Omdat ik een hekel aan voedselverspilling heb, daar doe ik niet aan, besloot ik om er ketchup van te maken. Ketchup maken op Yvette haar manier. Want dan weet je zeker dat het lekker is.

Ketchup maken is niet slechts een sausje van gepureerde tomaten. Als je goed proeft, haal je de zoet zure tinten en de specerijen er wel uit. In Home Made staat een lekker recept voor ketchup, die je erg lang kunt bewaren, mits je een schone pot gebruikt natuurlijk. De ketchup is kruidig, maar niet té en het zoet-zure is precies in balans.

Ik merk dat ik de DIY recepten van Home Made het aller aller leukste vind. Zo maakte ik al een keer zelf likeur, kaas, jam, gnocchi en pindakaas. Allemaal dingen die je normaal gezien in de supermarkt zou kopen, maar ik maak ze dankzij Yvette nu helemaal zelf!

Ingrediënten voor 2 potten
1250 gr tomaten
1/2 rode paprika
1 ui fijngehakt
1/2 teen knoflook
50 ml azijn
35 gr suiker
1 tl geraspte gember
1 tl paprikapoeder
1 tl nootmuskaat
1 mespuntje cayennepeper
1/2 tl korianderzaad
1 kruidnagel
Snuf zout en Peper

Zo maak je het
Was de tomaten en snij ze in stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij deze ook in stukken.

Zet de paprika, de tomaten, ui en knoflook op het vuur in een pan met een scheut water en laat dit gedurende een uur op een zacht vuur pruttelen.

Roer het af en toe door elkaar en voeg zonodig een beetje water toe.

Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.

Zet de pan terug op het vuur en voeg alle specerijen, de azijn en het suiker toe.

Laat de saus nog eens 1 1/2 uur zachtjes sudderen, totdat hij voldoende dik is.

Breng de ketchup op smaak met peper en zout en giet deze in schone gesteriliseerde potten.

De ketchup blijft een jaar goed in de koelkast.

Bron Home Made

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan