Gebraden kip
Het geheime ingrediënt van deze gebraden kip? Dat is de unieke mix van kruiden en specerijen. In de wereld van culinaire kunstenaars is er één naam die keer op keer schittert met zijn creatieve meesterwerken: Yotam Ottolenghi. Deze gebraden kip is een Ottolenghi recept met rijke smaken uit het Midden-Oosten. Aan de kip van Ottolenghi voegen we bijzondere ingrediënten toe als sumak, za’atar en pijnboompitten. Eens een keer een ander kippetje! Serveer er zoete aardappel frietjes bij en wees gewaarschuwd, het is echt verslavend lekker.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kippenpoten
- 200 ml kippenbouillon
- 50 gr pijnboompitten
- 2 rode uien
- 2 knoflooktenen
- 2 el za'atar
- 1 citroen
- 1 el sumak
- 1 tl gemalen piment
- 1 tl kaneel
- Handjevol platte peterselie
- Olijfolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de uien in halve ringen, hak de knoflook fijn en snijd de citroen in dunne plakken.
Meng de kip in een ruime kom met de gesneden ui, knoflook, specerijen, citroen en de bouillon. Breng op smaak met peper en zout en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Laat de kip een paar uur of nog liever, een nacht marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Leg de kip in een braadslee met de velkant naar boven. Giet hier nog wat extra olijfolie over.
Braad de kip in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Haal de kip uit de oven en garneer met de platte peterselie en de geroosterde pijnboompitten. De gebraden kip is lekker met zoete aardappelfrietjes, platbrood of couscous.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in