Lekkere dips voor op brood

Lekkere dips voor op brood

Ik ben gek op brood met lekkere dips. Lekker bij een borrel of als tussendoortje. Het brood moet dan natuurlijk wel lekker vers zijn. Turkse Pide vind ik zelf erg lekker of zelf gebakken brood. Het leukste en lekkerste is om de smeersels zelf te maken. Mijn zelfgemaakte kruidenboter is altijd een groot succes bij feestjes en partijen. Dit bakje was tijdens mijn barbecue dan ook weer als eerste leeg. Maar ook de tzatziki en geroosterde paprika dip vielen erg in de smaak.

kruidenboter

Ingredïenten Tzatziki
1 komkommer
1 el citroensap
1 teen knoflook
1 takje munt
1 takje dille
Scheutje olijfolie
150 gr griekse yoghurt
Peper en zout

Bereidingswijze
Was de komkommer en verwijder de zaadlijsten in het midden. Rasp de komkommer en bestrooi dit met een tl zout. Laat de komkommer uitlekken in een vergiet. Meng de griekse yoghurt met een el citroensap. Hak de knoflook en de kruiden fijn en voeg dit toe aan de yoghurt. Voeg de komkommer toe en een scheutje olijfolie. Meng de tzatziki door elkaar en zet dit weg in de koelkast.

Ingrediënten geroosterde paprika dip
1 pot geroosterde paprika’s
200 gr roomkaas
1 teent knoflook
10 gr bieslook
1 el paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
Zout

Bereidingswijze
Laat de geroosterde paprika’s uitlekken. Maal de paprika’s fijn samen met de knoflook en de bieslook in een keukenmachine. Voeg de roomkaas en de droge kruiden en mix het geheel nog even kort door elkaar.

Ingrediënten kruidenboter
250 gram roomboter
Halve citroen
50 gram peterselie
50 gram bieslook
2 tenen knoflook
Iets zout

Bereidingswijze
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en klop deze romig met een pollepel.

Hak in de tussentijd de verse kruiden fijn en pers de knoflook uit met een knoflookpers.

Meng de kruiden en de knoflook goed door de boter en voeg het sap van een halve citroen toe.

Breng op smaak met wat zout.

Lekkere dips voor op brood

BBQ is on: Groente spies
Luchtige citroenpudding
Bewaar
No Comments

Plaats een reactie