kruidenboter

Lekkere dips voor op brood

Wij zijn dol op brood met lekkere dips. Altijd lekker bij een borrel of als tussendoortje. Het brood moet dan natuurlijk wel lekker vers zijn. Turkse Pide is onze favoriet. Het leukste en lekkerste is om de smeersels zelf te maken. Zelfgemaakte kruidenboter is altijd een groot succes bij feestjes en partijen. Maar ook de tzatziki en geroosterde paprika dip zijn favoriet bij velen.

1. Tzatziki

Zelf tzatziki maken

Ingredïenten Tzatziki
1 komkommer
1 el citroensap
1 teen knoflook
1 takje munt
1 takje dille
Scheutje olijfolie
150 gr griekse yoghurt
Peper en zout

Zo maak je het
Was de komkommer en verwijder de zaadlijsten in het midden. Rasp de komkommer en bestrooi dit met een tl zout. Laat de komkommer uitlekken in een vergiet. Meng de griekse yoghurt met een el citroensap. Hak de knoflook en de kruiden fijn en voeg dit toe aan de yoghurt. Voeg de komkommer toe en een scheutje olijfolie. Meng de tzatziki door elkaar en zet dit weg in de koelkast.

2. Geroosterde paprikadip

opgeklopte feta

Ingrediënten geroosterde paprika dip
3 geroosterde paprika’s
200 gr roomkaas
1 teentje knoflook
10 gr bieslook
1 el paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
Zout

Zo maak je het
Laat de geroosterde paprika’s uitlekken. Maal de paprika’s fijn samen met de knoflook en de bieslook in een keukenmachine. Voeg de roomkaas en de droge kruiden en mix het geheel nog even kort door elkaar.

3. Kruidenboter

kruidenboter

Ingrediënten kruidenboter
250 gram ongezouten roomboter
Halve citroen
50 gram peterselie
50 gram bieslook
2 tenen knoflook
Iets zout

Zo maak je het
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en klop deze romig met een pollepel.

Hak in de tussentijd de verse kruiden fijn en pers de knoflook uit met een knoflookpers.

Meng de kruiden en de knoflook goed door de boter en voeg het sap van een halve citroen toe.

Breng op smaak met wat zout.

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (13 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in