Gegrilde kip uit de oven
Wie houdt er nou niet van gegrilde kip uit de oven? Wij zijn er in ieder geval gek op! Ten eerste omdat het ontzettend makkelijk is om te maken en ten tweede omdat het zo lekker is. Bij deze geroosterde kip worden alle smaken in elkaar opgenomen, omdat je alles in één grote braadslee bereidt. Wij hebben aan deze kipdrumsticks uit de oven aardappelen, paprika, mais en tomaatjes toegevoegd. Maar met deze traybake kip kun je zelf volop variëren. Zo is een traybake met kip en pompoen ook erg lekker. Voor ieder wat wils dus!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 - 8 kipdrumsticks
- 750 gr krieltjes
- 250 gr cherrytomaatjes
- 2 maiskolven (gekookt)
- 1 groene paprika
- 2 uien
- 1 limoen
- 4 knoflooktenen
- 3 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 1 el paprikapoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Laat de oven voorverwarmen op 200 graden (hetelucht).
Halveer de krieltjes eventueel en kook ze in 10 minuten voor.
Marineer de kipdrumsticks met de paprikapoeder, peper, zout en olijfolie.
Snijd de paprika, maiskolven en de ui in parten.
Neem een braadslee of grote ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie.
Leg de drumsticks in de schaal en voeg de aardappelen en de groente toe.
Plet de knoflooktenen en leg deze tussen de groente en aardappelen.
Verdeel de verse kruiden over de traybake en besprenkel alles met wat olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en zet de schaal in de voorverwarmde oven.
In 35 minuten is je gegrilde kip uit de oven klaar. Serveer direct met wat partjes limoen erbij.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in