Open lasagne met gegrilde groente
Mijn laatste blogpost ging over het zelf maken van pasta. Uiteraard heb ik daar ook een gerechtje mee gemaakt namelijk een open lasagne met gegrilde groente. Ik ben dol op groente en dan vooral groentes die lekker bereid zijn. In dit gerechtje heb ik de groente gegrild, dat geeft een lekkere grill smaak aan de groente. Je kan hier weer volop mee variëren maar de courgette en aubergine zou ik zeker niet achterwege laten. Deze groentes lenen zich erg goed voor het grillen. De combinatie met de verse pasta is heerlijk. Al nieuwsgierig?
Ingrediënten voor 4 personen
12 lasagne vellen
2 rode punt paprika’s
1 courgette
1 aubergine
250 gr kastanje champignons
150 gr zachte geitenkaas
1 teen knoflook
2 takjes tijm
2 takje oregano
1 takje rozemarijn
Olijfolie
Peper en zout
Bereidingswijze
Maak eerst een kruidenolie om de groente in te marineren. Doe een laagje olijfolie in een diep bord. Pers de knoflook fijn en voeg deze toe aan de olie. Hak de verse kruiden fijn en voeg deze ook toe aan de olie. Breng de olie op smaak met peper en zout.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij ze in gelijke rechthoeken. Snij de courgette en de aubergine in dunne plakken van ongeveer 3 mm. Halveer de kastanjechampignons. Marineer de groente in de kruidenolie, dep ze vervolgens iets droog met een keukenpapiertje.
Zet een pan water op het vuur met zout en laat de grillpan heet worden. Grill de groente in de grillpan totdat ze een mooi grillrandje hebben. De paprika duurt het langst, doe die als eerste in de pan. Kook in de tussentijd de lasagne bladen gaar.
Zet een bord klaar en begin met de plakjes aubergine, leg daarop een lasagne vel. Leg daarop de paprika en kruimel er wat geitenkaas op. Leg daarop weer een lasagnevel en daarop de gegrilde courgette. Kruimel hier weer wat geitenkaas op. Sluit af met een lasagnevel en bovenop de kastanje champignons.
Kruimel nog een beetje geitenkaas over de open lasagne.
Als je dit van te voren wilt bereiden, kan je het nog even 15 minuten in de oven doen op 180 graden.
Eet smakelijk!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in