Menu

Griekse tzatziki

Ik ben dol op Griekse tzatziki. Alleen tot mijn verbazing ontbrak het recept voor Griekse tzatziki nog op de blog. Er staan wel allerlei variatierecepten online, maar het recept voor de echte, originele Griekse tzatziki nog niet. En dat kan natuurlijk niet, dus daar breng ik vandaag verandering in. Tijdens vakanties in Griekenland eet ik dagelijks tzatziki. Bij de lunch, als voorafje of als tussendoortje. Het is lekker fris en pittig tegelijk, daar hou ik van. Lasse is ook dol op tzatziki. Zou hij dan toch wat Griekse genen in zich hebben?

Hoe maak je Griekse tzatziki?

Zelf Griekse tzatziki maken is helemaal niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het moet doen én je moet de juiste ingrediënten gebruiken. En dan begin je natuurlijk met een goede Griekse yoghurt. Van Dodoni ligt sinds kort ook Griekse yoghurt in de winkels en die is erg goed. Dik, romig en lobbig. Ik zie heel veel tzatziki recepten voorbij komen met munt of peterselie, maar de Grieken eten hem met dille. Dat geeft nog wat extra frisheid aan de tzatziki. Ben je benieuwd naar mijn recept voor Griekse tzatziki?

1 portie

Ingrediënten voor 1 portie

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 1/4 komkommer
  • 2 tenen knoflook
  • 2-3 takjes verse dille
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd een kwart van de komkommer. Was de komkommer en verwijder de zaadlijsten in het midden. Rasp de komkommer en bestrooi dit met een tl zout. Laat de komkommer uitlekken in een vergiet.

  2. Hak de knoflook en de kruiden fijn en voeg dit toe aan de yoghurt.

  3. Voeg de uitgelekte komkommer toe en een scheutje olijfolie. Meng het geheel door elkaar en breng het op smaak met iets peper en zout.

  4. Serveer de tzatziki met vers pitabrood of als dip bij de barbecue.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST