Recept voor tzatziki

Griekse tzatziki

Ik ben dol op Griekse tzatziki. Alleen tot mijn verbazing ontbrak het recept voor Griekse tzatziki nog op de blog. Er staan wel allerlei variatierecepten online, maar het recept voor de echte, originele Griekse tzatziki nog niet. En dat kan natuurlijk niet, dus daar breng ik vandaag verandering in. Tijdens vakanties in Griekenland eet ik dagelijks tzatziki. Bij de lunch, als voorafje of als tussendoortje. Het is lekker fris en pittig tegelijk, daar hou ik van. Lasse is ook dol op tzatziki. Zou hij dan toch wat Griekse genen in zich hebben?

Hoe maak je Griekse tzatziki?

Zelf Griekse tzatziki maken is helemaal niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het moet doen én je moet de juiste ingrediënten gebruiken. En dan begin je natuurlijk met een goede Griekse yoghurt. Van Dodoni ligt sinds kort ook Griekse yoghurt in de winkels en die is erg goed. Dik, romig en lobbig. Ik zie heel veel tzatziki recepten voorbij komen met munt of peterselie, maar de Grieken eten hem met dille. Dat geeft nog wat extra frisheid aan de tzatziki. Ben je benieuwd naar mijn recept voor Griekse tzatziki? Lekker met homemade pitabrood.

Zelf tzatziki maken

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 portie

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 1/4 komkommer
  • 2 tenen knoflook
  • 2-3 takjes verse dille
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd een kwart van de komkommer. Was de komkommer en verwijder de zaadlijsten in het midden. Rasp de komkommer en bestrooi dit met een tl zout. Laat de komkommer uitlekken in een vergiet.

  2. Hak de knoflook en de kruiden fijn en voeg dit toe aan de yoghurt.

  3. Voeg de uitgelekte komkommer toe en een scheutje olijfolie. Meng het geheel door elkaar en breng het op smaak met iets peper en zout.

  4. Serveer de tzatziki met vers pitabrood of als dip bij de barbecue.

Hoe maak je tzatziki
Recept voor tzatziki
tzatziki

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (29 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in