chocolade cupcakes

Chocolade cupcakes met M&M’s

Zin om te bakken? Zelf cupcakes maken is zo leuk om te doen. Ook met kinderen. Deze chocolade cupcakes zijn in de basis heel makkelijk. Het is gewoon een cakebeslag met cacao er doorheen. Maar door de chocolade botercrème en M&M’s worden ze bijzonder en feestelijk. We gebruiken voor dit recept een meringue botercrème, wat we op smaak brengen met gesmolten chocolade. Paar M&M’s erop en klaar ben je. Zoek je nog meer bakinspiratie? Kijk hier voor nog meer lekkere cakerecepten.

chocolade cupcakes
chocolade cupcakes
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 12 st.

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr suiker
  • 30 gr cacao
  • 4 eieren
  • 200 gr boter (kamertemperatuur)
  • 40 ml melk
  • 1 x recept meringue botercrème
  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr M&M's
  • Snuf zout

Materiaal

  • Muffinvorm
  • Cupcake papiertjes
  • Spuitzak met spuitmondje

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Mix de boter met de suiker tot het licht van kleur is en heel luchtig. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe en mix kort. Meng de cacao met de melk en mix dit tot slot door het cupcakebeslag heen.

  3. Leg de cupcake papiertjes in de muffinvorm. Verdeel het cupcakebeslag over de papiertjes (dit gaat heel makkelijk met een ijsschep). Bak de cupcakes in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Het cake-je is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de cupcakes afkoelen.

  4. Voor de botercrème. Verwarm de suiker en het eiwit au bain marie. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer het mengsel gedurende 5 minuten totdat de suiker opgelost is, dit kan je voelen door een beetje eiwit tussen je duim en wijsvinger te wrijven, je mag geen korrels meer voelen. Zodra de suiker opgelost is, mix je dit mengsel voor ongeveer 10 minuten in je keukenmixer. De bedoeling is dat het mengsel hierdoor afkoelt en dat de eiwitten stijf worden. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden. Vervolgens voeg je klontje voor klontje de boter toe. De boter mag niet te zacht zijn, anders smelt deze, maar moet wel op kamertemperatuur zijn. Voeg het vanille extract toe en mix het mengsel ongeveer 10 minuten. De boter en eiwitten moeten samen een romige massa worden. Klopt als laatste de gesmolten chocolade door de botercrème.

  5. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit toeven op de cupcakes. Versier de chocolade cupcakes met de M&M’s.

M&M cupcakes
M&M cupcakes

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (18 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cake recepten High tea Kinderrecepten Makkelijke recepten Chocolade Verjaardag Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in