canneloni met spinazie

Canneloni met spinazie

Vriendlief en ik gaan deze zomer weer naar Italië. Ons oog is gevallen op een schiereilandje in Toscane. Als ik de foto’s zie, krijg ik er al zin in. Om al een beetje in Italiaanse sferen te komen, besloot ik Italiaans te gaan koken. Cannelloni zijn een soort pijpjes van pasta die je met verschillende ingrediënten kunt vullen. Ik heb een vegetarische variant gemaakt, maar je kan er ook gehakt aan toe voegen.

Ingrediënten voor 4 personen
20 buisjes cannelloni
250 gram ricotta
100 gram geraspte kaas
500 gram diepvries spinazie
3 tenen knoflook
8 trostomaten
1 ui
1 tl oregano
2 tl paprikapoeder
Peper en zout

Bereidingswijze
Laat de spinazie ontdooien. Bereid eerst de tomatensaus. Was de tomaten en snij een kruisje in de onderkant van de tomaten. Kook wat water en zet een kom met koud water klaar. Dompel de tomaten eerst in het kokende water en schrik ze daarna meteen af in het koude water. Je zult zien dat de velletjes los laten, verwijder deze velletjes bij alle tomaten. Pel en snipper de ui en hak 2 tenen knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in een pan en voeg de ontvelde tomaten toe. Pureer de massa kort met een staafmixer. Breng de saus zachtjes aan de kook en laat deze een half uur inkoken totdat hij de gewenste dikte heeft. Breng de saus op smaak met de oregano en iets peper en zout.

Meng de ontdooide spinazie met de ricotta. Voeg 1 teen geperste knoflook toe. Breng de massa op smaak met de paprikapoeder en peper en zout. Wees royaal met de kruiden, want de spinazie heeft van zichzelf weinig smaak.

Vul de buisjes met behulp van een spuitzak of met een theelepeltje. Leg de buisjes in een ovenschaal. Giet de tomatensaus over de buisjes en bestrooi deze met de geraspte kaas. Bak de cannelloni in 45 minuten af op 180 graden.

Buon appetito!

canneloni met spinazie

Cakerol met botercreme
Meringue Botercreme
Bewaar
11 Comments
  • AstridW

    15 juni 2016 at 18:24 Beantwoorden

    Erg lekker. Ik heb wat mascarpone door de saus gedaan en er wat meer kaas over gestrooid. Yammie.

  • Irma

    15 juni 2016 at 18:19 Beantwoorden

    Gerecht staat in de oven. Ik kon er 12 buisjes mee vullen.. nu is dat voor 2 personen genoeg de rest van de ingrediënten aangehouden zoals hierboven. Alleen 450 gr diepvries bladspinazie gebruikt. Verder buisjes gevuld met een theelepeltje omdat de bladspinazie wat lastig te spuiten is.

  • Gideon Veldman

    28 september 2015 at 13:57 Beantwoorden

    Een leuk gerecht dat ik ook eens ga proberen! Neem ook eens een kijkje op mijn blog voor lekkere Italiaanse recepten!

  • ingrid

    30 december 2014 at 13:50 Beantwoorden

    Hallo,\r\nik was even benieuwd hoeveel en welk gehakt jij toe zou voegen?\r\nGr Ingrid

  • José

    10 december 2014 at 15:43 Beantwoorden

    Kan ik een restje van deze schotel weer opwarmen? Dit i.v.m 2x opwarmen van de diepvriesspinazie.

    • Pauline

      10 december 2014 at 18:19 Beantwoorden

      Ik moet je eerlijk bekennen dat ik daar niet zo moeilijk over doe.

  • Judith

    21 oktober 2014 at 18:20 Beantwoorden

    Heerlijk recept en leuk om het te maken!

  • Constance

    20 juli 2014 at 09:05 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nrecept een beetje aangepast i.p.v magor gorgonzola picanto gebruikt ook erg lekker! Dank je wel voor het delen van je recept!

  • Mirjam

    27 maart 2014 at 18:00 Beantwoorden

    Hoi Pauline, net de canneloni gegeten, wat is dit lekker zeg. Alles is schhon op!

Plaats een reactie