Cannelloni spinazie
Een van onze favoriete pastagerechten: cannelloni spinazie. Cannelloni zijn een soort pijpjes van pasta die je met verschillende ingrediënten kunt vullen. Vervolgens gaar je de cannelloni net als lasagne in een rode saus. Wij hebben een vega variant gemaakt, een cannelloni met spinazie en ricotta.
Cannelloni recept
Dit cannelloni recept is even wat werk, maar simpel om te maken. Het handige aan het gerecht is dat je het gemakkelijk kunt voorbereiden en dan later zo in de oven kunt schuiven. Liever een cannelloni met vlees? Maak dan een bolognesessaus met gehakt als topping. Met of zonder vlees, de cannelloni spinazie is een topper. Zoals ze in Italië zouden zeggen: buon appettito!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr cannelloni
- 750 gr spinazie (uit de diepvries)
- 10 trostomaten
- 1 ui
- 3 knoflooktenen
- 375 gr ricotta
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 15 gr verse basilicum
- 1 el nootmuskaat
- 1 el Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Laat de spinazie ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Begin vervolgens met het maken van de tomatensaus. Snijd een kruisje in de onderkant van de tomaten. Kook wat water en zet een kom met koud water klaar. Dompel de tomaten eerst in het gekookte water en schrik ze daarna meteen af in het koude water. Je zult zien dat de velletjes los laten, verwijder deze velletjes bij alle tomaten.
Snijd de tomaten vervolgens in kleine stukken. Pel en snipper de ui en hak twee van de knoflooktenen fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie en voeg de tomaten toe.
Pureer de tomaten kort met een staafmixer. Breng de saus zachtjes aan de kook en laat deze een half uur inkoken totdat hij de gewenste dikte heeft. Breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout.
Verhit de spinazie kort in een pan met een klein scheutje olijfolie zodat deze helemaal ontdooid is. Doe de spinazie vervolgens in een vergiet en druk met een pollepel het meeste vocht eruit.
Meng de spinazie met de ricotta. Hak de overige knoflookteen fijn en voeg deze aan de spinazie toe. Breng het mengsel op smaak met de nootmuskaat en flink wat peper en zout. Wees royaal met de kruiden, want de spinazie heeft van zichzelf weinig smaak.
Vul de buisjes met behulp van een spuitzak of met een theelepeltje. Leg de buisjes in een ingevette ovenschaal. Giet de tomatensaus over de buisjes en bestrooi deze met de Parmezaanse kaas.
Zet de cannelloni spinazie voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de verse basilicum en eventueel nog wat Parmezaanse kaas.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in