Cannelloni spinazie

Cannelloni spinazie

Een van onze favoriete pastagerechten: cannelloni spinazie. Cannelloni zijn een soort pijpjes van pasta die je met verschillende ingrediënten kunt vullen. Vervolgens gaar je de cannelloni net als lasagne in een rode saus. Wij hebben een vega variant gemaakt, een cannelloni met spinazie en ricotta.

 

Cannelloni recept

Dit cannelloni recept is even wat werk, maar simpel om te maken. Het handige aan het gerecht is dat je het gemakkelijk kunt voorbereiden en dan later zo in de oven kunt schuiven. Liever een cannelloni met vlees? Maak dan een bolognesessaus met gehakt als topping. Met of zonder vlees, de cannelloni spinazie is een topper. Zoals ze in Italië zouden zeggen: buon appettito!

Cannelloni spinazie

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr cannelloni
  • 750 gr spinazie (uit de diepvries)
  • 10 trostomaten
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 375 gr ricotta
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 15 gr verse basilicum
  • 1 el nootmuskaat
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Laat de spinazie ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Begin vervolgens met het maken van de tomatensaus. Snijd een kruisje in de onderkant van de tomaten. Kook wat water en zet een kom met koud water klaar. Dompel de tomaten eerst in het gekookte water en schrik ze daarna meteen af in het koude water. Je zult zien dat de velletjes los laten, verwijder deze velletjes bij alle tomaten.

  3. Snijd de tomaten vervolgens in kleine stukken. Pel en snipper de ui en hak twee van de knoflooktenen fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie en voeg de tomaten toe.

  4. Pureer de tomaten kort met een staafmixer. Breng de saus zachtjes aan de kook en laat deze een half uur inkoken totdat hij de gewenste dikte heeft. Breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout.

  5. Verhit de spinazie kort in een pan met een klein scheutje olijfolie zodat deze helemaal ontdooid is. Doe de spinazie vervolgens in een vergiet en druk met een pollepel het meeste vocht eruit.

  6. Meng de spinazie met de ricotta. Hak de overige knoflookteen fijn en voeg deze aan de spinazie toe. Breng het mengsel op smaak met de nootmuskaat en flink wat peper en zout. Wees royaal met de kruiden, want de spinazie heeft van zichzelf weinig smaak.

  7. Vul de buisjes met behulp van een spuitzak of met een theelepeltje. Leg de buisjes in een ingevette ovenschaal. Giet de tomatensaus over de buisjes en bestrooi deze met de Parmezaanse kaas.

  8. Zet de cannelloni spinazie voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de verse basilicum en eventueel nog wat Parmezaanse kaas.

Cannelloni spinazie

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Spinazie Tomaat Italiaanse recepten Notenvrije recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

22 februari 2011


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in