Cakerol met botercreme
Een cakerol aten we vroeger heel vaak. Zo’n kant en klare uit de supermarkt. Maar zelf een cakerol maken is ook heel leuk om te doen. En helemaal niet zo ingewikkeld. Je bak eerst een biscuit, wat je na het bakken meteen oprolt in een schone theedoek. Eenmaal afgekoeld kan je hem vullen. Dit kan met jam en slagroom, met creamcheese frosting of zoals wij gedaan hebben met botercrème. Versier hem eventueel met fruit voor een extra feestelijk toetje. Lekker bij de koffie of als nagerecht. Zin om nog meer te bakken? Bekijk hier al onze bakrecepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 - 10 personen
- 4 eieren (op kamertemperatuur)
- 120 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gr bloem
- 20 gr maïzena
- Rasp van een halve citroen (bio)
- 200 gr frambozenjam
- 200 gr meringue botercrème (recept)
Lekker met
- Vers rood fruit
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte). Maak de meringue botercrème volgens het recept.
Mix de eieren met de suiker, de citroenrasp en de vanillesuiker in ongeveer 10 minuten luchtig en schuimig.
Spatel de gezeefde bloem en maïzena door het eiermengsel. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft. Leg een stukje bakpapier op een bakplaat en giet het mengsel op de bakplaat. Verdeel het beslag over de bakplaat zodat de gemiddelde dikte ongeveer 1 cm bedraagt. Bak de cake af in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Leg een theedoek klaar en bestrooi deze met kristalsuiker. Stort de cake op de theedoek en rol de cake voorzichtig op. Laat de cake zo afkoelen.
Als de cakerol afgekoeld is, rol je hem voorzichtig uit. Bestrijk deze met een laagje frambozenjam, daar bovenop smeer je een laagje merinque botercrème. Vervolgens rol je de cake weer op en bestrooi je deze met poedersuiker. Garneer eventueel met vers rood fruit en snijd vervolgens in plakjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in