Basisrecept: bolognesesaus

Basisrecept: bolognesesaus

Het basisrecept voor bolognesesaus. Dat wil iedereen toch hebben? Het leek ons een leuk idee om vaker basisrecepten met je te delen. Hoe bak je een brood, hoe maak je zelf pastasaus of tacosaus? Wat is het beste recept voor pannenkoeken en ga zo maar door. We starten met het basisrecept voor bolognesesaus. Zelf ragu maken is dus helemaal niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het maakt. En als je het dan een paar keer gedaan hebt, dan heb je het zo onder de knie en hoef je het recept er niet eens meer bij te pakken. Dit recept is een snel en makkelijk recept voor pastasaus. Een Italiaan zal hier zijn goedkeuring niet aan geven want de traditionele ragu bolognese gaat heel lang op het vuur. Maar daar hebben wij helemaal geen tijd voor, dus we maken hem zo.

Zelf bolognesesaus maken is dus helemaal niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het maakt. En als je het dan een paar keer gedaan hebt, dan heb je het zo onder de knie.

Pauline

Zelf bolognesesaus maken

Ik heb heel wat stappen gemaakt in mijn kookkunsten. Als student zijnde kocht ik bijna alles kant-en-klaar. Van de bekende wereldgerechten tot aan sauzen uit potten en ga zo maar door. Inmiddels maak ik alle sausjes zelf. Alleen voor curry’s gebruik ik soms nog een kruidenpasta en als ik echt even snel wil. Vaak denken mensen dat het heel veel tijd kost en heel ingewikkeld is om zelf saus te maken. Dat is dus helemaal niet zo. Voor het recept van deze pastasaus gebruik ik tomaten uit blik. Daar is helemaal niks mis mee, want dit is gewoon puur tomaat zonder toevoegingen. Verder gaat het vooral om de juiste kruiden en specerijen.

Basisrecept: bolognesesaus

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 500 gr tomatenpassata (of tomatenblokjes)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 wortel
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  2. Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak dit rondom gaar. Snijd de wortel en bleekselderij in hele kleine blokjes en bak dit mee. Je zou ook andere groentes zoals courgette en paprika kunnen toevoegen.

  3. Voeg nu de tomatenpassata toe en roer door elkaar. Je kan ook tomatenblokjes (uit blik) gebruiken.

  4. Hak de verse kruiden fijn. Breng de bolognesesaus op smaak met peper, zout, de oregano en de fijngehakte kruiden. Serveer de ragu met spaghetti of een andere pastasoort.

Basisrecept: bolognesesaus
Basisrecept: bolognesesaus

Tags

Basisrecepten Familie recepten Gehakt Tomaat Italiaanse recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

3.1 (40 stemmen)

23 april 2020


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in