Menu

Basisrecept: bolognesesaus

Het basisrecept voor bolognesesaus. Dat wil iedereen toch hebben? Het leek mij een leuk idee om vaker basisrecepten met je te delen. Hoe bak je een brood, hoe maak je zelf pastasaus of tacosaus? Wat is het beste recept voor pannenkoeken en ga zo maar door. Ik trap deze serie af met het basisrecept voor bolognesesaus. Zelf bolognesesaus maken is dus helemaal niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het maakt. En als je het dan een paar keer gedaan hebt, dan heb je het zo onder de knie en hoef je het recept er niet eens meer bij te pakken. Dit recept is een snel en makkelijk recept. Een Italiaan zal hier zijn goedkeuring niet aan geven want de traditionele bolo gaat heel lang op het vuur. Maar daar heb ik helemaal geen tijd voor, dus ik maak hem zo.

Zelf bolognesesaus maken is dus helemaal niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het maakt. En als je het dan een paar keer gedaan hebt, dan heb je het zo onder de knie.

Zelf bolognesesaus maken

Ik heb heel wat stappen gemaakt in mijn kookkunsten. Als student zijnde kocht ik bijna alles kant-en-klaar. Van de bekende wereldgerechten tot aan sauzen uit potten en ga zo maar door. Inmiddels maak ik alle sausjes zelf. Alleen voor curry’s gebruik ik soms nog een kruidenpasta en als ik echt even snel wil. Vaak denken mensen dat het heel veel tijd kost en heel ingewikkeld is om zelf saus te maken. Dat is dus helemaal niet zo. Voor het recept van deze bolognesesaus gebruik ik tomaten uit blik. Daar is helemaal niks mis mee, want dit is gewoon puur tomaat zonder toevoegingen. Verder gaat het vooral om de juiste kruiden en specerijen.

4 pers.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 500 gr tomatenpassata (of tomatenblokjes)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 wortel
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 takjes tijm

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  2. Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak dit rondom gaar. Snijd de wortel en bleekselderij in hele kleine blokjes en bak dit mee. Je zou ook andere groentes zoals courgette en paprika kunnen toevoegen.

  3. Voeg nu de tomatenpassata toe en roer door elkaar. Je kan ook tomatenblokjes (uit blik) gebruiken.

  4. Hak de verse kruiden fijn. Breng de bolognesesaus op smaak met peper, zout, de oregano en de fijngehakte kruiden. Serveer de bolognesesaus met spaghetti of een andere pastasoort.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.