Bolognesesaus
Het basisrecept voor bolognesesaus. Dat wil iedereen toch hebben? Het leek ons een leuk idee om vaker basisrecepten met je te delen. Hoe bak je een brood, hoe maak je zelf pastasaus of tacosaus? Wat is het beste recept voor pannenkoeken en ga zo maar door. We starten met het basisrecept voor bolognesesaus. Zelf ragu maken is dus helemaal niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het maakt. En als je het dan een paar keer gedaan hebt, dan heb je het zo onder de knie en hoef je het recept er niet eens meer bij te pakken. Dit recept is een snel en makkelijk recept voor pastasaus. Een Italiaan zal hier zijn goedkeuring niet aan geven want de traditionele ragu bolognese gaat heel lang op het vuur. Maar daar hebben wij helemaal geen tijd voor, dus we maken hem zo.
Zelf bolognesesaus maken is dus helemaal niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het maakt. En als je het dan een paar keer gedaan hebt, dan heb je het zo onder de knie.
Zelf bolognesesaus maken
Ik heb heel wat stappen gemaakt in mijn kookkunsten. Als student zijnde kocht ik bijna alles kant-en-klaar. Van de bekende wereldgerechten tot aan sauzen uit potten en ga zo maar door. Inmiddels maak ik alle sausjes zelf. Alleen voor curry’s gebruik ik soms nog een kruidenpasta en als ik echt even snel wil. Vaak denken mensen dat het heel veel tijd kost en heel ingewikkeld is om zelf saus te maken. Dat is dus helemaal niet zo. Voor het recept van deze pastasaus gebruik ik tomaten uit blik. Daar is helemaal niks mis mee, want dit is gewoon puur tomaat zonder toevoegingen. Verder gaat het vooral om de juiste kruiden en specerijen.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 500 gr rundergehakt
- 1 blikje tomatenpuree (klein)
- 720 ml tomatenpassata
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 1 wortel
- 150 ml melk
- 2 tl oregano (gedroogd)
- 1 takje verse rozemarijn
- 2 takjes tijm
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak dit rondom gaar. Snijd de wortel en bleekselderij in hele kleine blokjes en bak dit mee. Je zou ook andere groentes zoals courgette en paprika kunnen toevoegen.
Voeg nu de tomatenpassata toe en roer door elkaar. Je kan ook tomatenblokjes (uit blik) gebruiken. Voeg ook de melk toe en roer om.
Hak de verse kruiden fijn. Breng de bolognesesaus op smaak met peper, zout, de oregano en de fijngehakte kruiden. Laat de pastasaus 10 minuten pruttelen. Hoe langer des te lekkerder hij wordt. Serveer de ragu met spaghetti of een andere pastasoort.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in