Menu
visplateau-met-zoetzure-bietjes-4-4.jpg

Visschotel met zoetzure bietjes

Voor wie licht wil starten tijdens het kerstdiner is deze visschotel een aanrader. Het is eigenlijk geen recept te noemen, want het is enkel een verzameling van lekkere gerookte vissoorten. Ik ben er zelf dol op. Om het toch wat feestelijker te maken voegde ik een zoetzuur toe van gekleurde bietjes (ik vind ze zo mooi). En erbij serveerde ik een lekkere mieriksworteldip. De perfecte begeleider van gerookte vis.

Je kunt dit als voorgerecht serveren maar je kunt het ook op de borreltafel zetten. Paar vorkjes erbij, toastjes of bruschetta ernaast en iedereen kan pakken wat hij wilt. Zelf vind ik dat altijd de fijnste dinertjes. Van alles op tafel en vorkjes prikken waar je maar wilt. Heb je geen zin in teveel moeite dan geef ik je graag de tip door die ik onlangs van Robert Kranenborg kreeg. In plaats van suiker en azijn kun je de bietjes op smaak brengen met wat sushi-azijn. Briljante tip want deze azijn is zoet en zuur van zichzelf. De gekleurde bietjes kan je in sommige supermarkten vinden, maar vast en zeker bij je groentezaak of bij Marqt!

visplateau

visplateau

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr gerookte vis (bijv zalm, makreel, forel)
4 gekleurde bietjes
50 ml witte azijn
1 el suiker
Klein handje bieslook
1 el mayonaise
1 el yoghurt
2 tl geraspte mierikswortel
Toastjes of bruschetta voor erbij
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de suiker en de azijn in een steelpannetje. Roer totdat alle suiker is opgelost.

Schil in de tussentijd de bietjes. Snijd of schaaf ( met een mandoline) de bietjes in hele dunne plakken. Doe dit in een schone pot.

zoetzure bietjes

Hak een klein beetje bieslook fijn en voeg dit bij de bietjes. Giet de hete azijn op de bietjes en laat dit minimaal een uur staan. Je kunt dit ook prima een dag van tevoren bereiden.

Maak een dip van de mayonaise de yoghurt en de geraspte mierikswortel. Breng de dip verder op smaak met peper en zout.

Verdeel de gerookte vis over een plateau of mooi bord. Ga voor een voorgerecht uit van ongeveer 75 gr gerookte vis per persoon. Je kunt ook individuele bordjes maken.

Serveer het visplateau met de zoetzure bietjes en de mieriksworteldip.

Serveer er toastjes, brood of bruschetta’s bij.

visplateau visplateau

Menu suggestie

Visplateau met zoetzuur van bietjes

***

Hele kip uit de oven met geroosterde groentes

***

Yoghurt panna cotta

merry x mas

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan