Borrelplank met vis
Heb je wel eens een borrelplank met vis gemaakt? Misschien een leuk idee voor dit weekend. Weer eens wat anders dan kaas, worst of chips. Je moet natuurlijk wel een liefhebber van vis zijn, anders kun je deze beter overslaan. Dan is deze kaasplank misschien iets voor jou. Hou je wel van vis? Dan ben je hier aan het goede adres. Eigenlijk is het idee heel simpel. Selecteer een aantal lekkere vissoorten, leg er wat garnituur bij, of maak er een salade van. Wij hebben dit keer gekozen voor een tonijnsalade. Dit vullen we aan met gerookte zalm, gerookte makreel, sardientjes, Hollandse garnalen en augurkjes.
Vishapjes
Op deze borrelplank met vis leggen we voornamelijk verse vis, zo puur mogelijk. Maar je kunt natuurlijk ook lekkere vishapjes maken voor erbij. Denk aan een bruschetta met zalm, rillette van makreel, bruschetta met sardientjes of bloody mary oesters. Met deze vishapjes maak je de borrelplank nog lekkerder.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 borrelplank
- 100 gr gerookte zalm
- 1/4 rode ui (fijngehakt)
- Peper
- Peterselie (fijngehakt)
- 100 gr gerookte makreel
- 1 blik sardientjes in olie
- 100 gr Hollandse garnalen
- Tonijnsalade
- Augurkjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pak een grote borrelplank.
Hak de ui en peterselie fijn. Leg de gerookte zalm op de plank en verdeel de ui en peterselie over de zalm. Strooi er nog wat gemalen peper overheen.
Leg de overige vis ook op de plank. Maak de tonijnsalade volgens het recept en doe dit in een apart bakje.
Voeg de augurkjes toe en serveer de borrelplank met vis met wat geroosterd brood. Eet smakelijk!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in