Borrelplank met vis
Hoe stel jij een borrelplank samen? Heb je wel eens een borrelplank met vis gemaakt? Misschien een leuk idee voor dit weekend. Weer eens wat anders dan kaas, worst of chips. Je moet natuurlijk wel een liefhebber van vis zijn, anders kun je deze beter overslaan. Dan is deze kaasplank misschien iets voor jou. Hou je wel van vis? Dan ben je hier aan het goede adres. Eigenlijk is het idee heel simpel. Selecteer een aantal lekkere vissoorten, leg er wat garnituur bij, of maak er een salade van. Wij hebben dit keer gekozen voor een tonijnsalade. Dit vullen we aan met gerookte zalm, gerookte makreel, sardientjes, Hollandse garnalen en augurkjes.
Zo zet je in mum van tijd deze heerlijke borrelplank met vis in elkaar. Weinig tijd, maar met een groots resultaat. Vind je ook niet?
Nu moet ik jullie iets bekennen. Ik ben zelf helemaal niet zo’n grote visliefhebber. En rauwe vis eet ik eigenlijk niet. Misschien moet ik het nog leren eten, maar mijn voorkeur gaat op dit moment naar gebakken vis. Ik vind het er altijd zo mooi en gezellig uit zien, van die grote visplateaus op het terras. Maar ik kies toch liever voor een charcuterie of kaasplankje. Hopelijk houden jullie wel van verse vis en kan ik jullie blij maken met dit idee voor een borrelplank met vis. Wat eet jij het liefst bij de borrel? Laat het achter in de comments, misschien gaan we er dan binnenkort wel mee aan de slag.
Ingrediënten voor 1 borrelplank
100 gr gerookte zalm
Kwart rode ui (fijngehakt)
Peper
Peterselie (fijngehakt)
100 gr gerookte makreel
1 blik sardientjes in olie
100 gr Hollandse garnalen
Tonijnsalade (recept)
Augurkjes
Zo maak je het
Pak een grote borrelplank.
Hak de ui en peterselie fijn. Leg de gerookte zalm op de plank en verdeel de ui en peterselie over de zalm. Strooi er nog wat gemalen peper overheen.
Leg de overige vis ook op de plank. Maak de tonijnsalade volgens het recept en doe dit in een apart bakje.
Voeg de augurkjes toe en serveer de borrelplank met vis met wat geroosterd brood. Eet smakelijk!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in