Menu

Kaasplateau met notenbrood

Nog geen idee wat te serveren bij de borrel morgen? Dit kaasplateau met notenbrood is altijd een goed idee. Het is lekker, makkelijk en je hebt er geen omkijken naar. Het enige wat je hoeft te doen is een paar lekkere kazen uit te kiezen. Ik zal je verder in het artikel een paar tips geven. Daarnaast is het lekker om notenbrood, crackertjes en gewoon brood toe te voegen. Maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor vijgenbrood. Een kaasplankje is natuurlijk lekker voor bij de borrel, maar je kunt dit ook heel goed als nagerecht serveren. Een hartig dessert in plaats van een zoet dessert, het is weer eens iets anders.

Het is alweer de één-na-laatste dag van het jaar! Wow, wat is dit jaar voorbij gevlogen, vind je ook niet? Ik werk nu net iets meer dan een jaar samen met Pauline aan deze site en ik ben superblij met het feit dat ik deze keuze gemaakt heb. Ik vind het ontzettend tof dat ik iedere dag mag doen wat ik leuk vind. En dat is fotograferen, stylen, schrijven, oftewel leuke content maken voor jullie. Heb je ook een persoonlijk hoogtepunt dit jaar? Laat het achter in de comments, vind ik leuk om te lezen. Voor nu wens ik je in ieder geval een knallend uiteinde en een superleuk,- en lekker 2017!

kaasplank

Zoals eerder aangegeven heb ik een aantal tips voor jullie verzameld voor het samenstellen van een goede kaasplank:

 • Zorg er voor dat de kazen op kamertemperatuur zijn. Dit komt de smaak ten goede;
 • Op een kaasplankje horen ongeveer 5 verschillende soorten kaas te liggen;
 • Kazen waar je uit kunt kiezen zijn bijvoorbeeld: Een geiten,- of schapenkaas, een wit schimmel kaas, een harde of halfharde kaas, een roodflora (bijv. Port Salut) en een blauwe kaas.
 • Eet de kaas in de volgorde zoals hierboven benoemd. Een blauwe kaas eet je altijd het laatst, omdat deze erg sterk van smaak is.
 • Reken ongeveer op 100 gram kaas per persoon in totaal.
 • Voeg eventueel wat druiven of vijgen toe voor een goede afwisseling tussen hartig en zoet.

Ik heb voor deze kaasplank gekozen voor de volgende kazen:

Mont d’or
Dit is een lekkere kaas met een zacht, romige smaak. Verwarm hem 10 minuten in de oven op 180 graden Celsius (hetelucht). Vervolgens kun je de kaas lekker dippen met brood.

Taleggio
Dit is een Italiaans kaasje met een oranje korst. Het is een zacht kaasje met een lichtzoete smaak.

Gormas
Gormas is eigenlijk een combi van twee kazen, namelijk gorgonzola en mascarpone. De romige mascarpone en de licht pittige gorgonzola gaan goed samen. Perfect voor de niet diehard blauwe kaasliefhebbers.

Geitenkaas
Een geitenkaasje is altijd goed. De smaak is fris en zoutig tegelijk.

Truffelkaas
Liefhebbers van truffel worden altijd blij van truffelkaas op de kaasplank. Truffelkaas heeft een uitgesproken smaak door de toevoeging van truffel.

Chaumes
Chaumes is een Frans kaasje met een ietwat plakkerige korst. De kaas heeft een mild pikante smaak.

Dadel-Notenbrood
Een perfecte toevoeging op de kaasplank is een dadel-notenbrood. Het zoetige van het brood is een goede afwisseling op de hartige kaassmaken.

Vijgen en druiven
Ook vijgen en druiven zijn een goede toevoeging op de kaasplank. Om dezelfde reden als het dadel noten brood. De zoetige smaak combineert goed met de hartige smaken van de kaas.

kaasplateau-met-notenbrood-9-9 kaasplateau-met-notenbrood-7-7 kaasplateau-met-notenbrood-4-4

happy-new-year2

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

7 reacties

 • Pauline
  19 oktober 2017 om 14:12

  Ah wat leuk om te horen, dank je!

 • Sophia Teijmant
  19 oktober 2017 om 11:09

  Kaasplankje, met de samenstelling van enen kaasplankje was ikmheel blij want ik wordt volgende maand 89 jaar oud en het wordt steeds moeilijker te bedenken hoe ik alles voor elkaar moet krijgen. Toevallig kwam ik terecht bij de kaasplankjes en ik dacht soep en een uitgebreid kaasplankje. De familie breidt zich steeds meer uit zo dit vind ik een oplossing. Ik vind altijd wel een geslaagd recept of een idee op de site van Paulines keuken!

 • Marjolein
  30 december 2016 om 20:34

  Wat een goed en uitgebreid filmpje!! Dat is toch kennis vs trend!

 • Pauline van Oudheusden
  30 december 2016 om 10:23

  Check t filmpje op foodtube van Betty Koster, over de kaasplank. Zij zegt dat, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, druiven helemaal geen goed idee zijn bij kaas.

 • Demi | StudioKOOK
  30 december 2016 om 09:56

  Hier ben ik dol op! Tips komen zeker van pas.

 • Wendy Crauwels
  30 december 2016 om 09:46

  Dat staat toevallig op de menu voor oudejaar als afsluiter :-) Kaas, nootjes, vijgen etc al in huis en misschien bak ik nog iets notenbrood-achtig

 • MARIJKE
  30 december 2016 om 07:44

  Wat handig deze kaas-plak tips! Ik heb zelf totaal geen verstand van kaas en houd er ook niet zo van. Maar het valt wel altijd in de smaak bij vrienden die langs komen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.