Bruschetta met zalm

Bruschetta met zalm

Bruschetta’s zijn lekker als lunch of als hapje bij de borrel. Deze bruschetta met zalm en avocado is lekker fris en licht. Dat kunnen we wel gebruiken na de wat zwaardere gerechten van december. Een bruschetta is  makkelijk om te maken. Het enige wat je moet doen is een stokbroodje in de oven grillen en vervolgens beleg je de bruschetta met dat wat jij lekker vindt. Wij kiezen dit keer voor avocado en zalm. Een perfecte combinatie. Maar er zijn nog veel meer variaties denkbaar. Wat denk je van een crostini met vijgen en geitenkaas? Of eentje met cranberry, bacon en kaas. Yum, het water loopt me meteen in de mond.

Bruschetta met zalm
Bruschetta met zalm

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 12 st.

  • 1 stokbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 2 avocado's
  • Kneepje citroensap
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 200 gr gerookte zalm
  • 10 takjes bieslook
  • 6 takjes peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd het stokbrood in plakjes. Pers het knoflookteentje uit. Meng 4 el olijfolie met de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Smeer de stokbroodjes in met het olijfolie mengsel en bak in 5 minuten af in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht)

  2. Prak de avocado fijn met een vork. Meng met de Griekse yoghurt. Hak de bieslook en peterselie fijn en voeg dit toe. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.

  3. Smeer de broodjes in met de avocadospread en beleg de bruschetta met de gerookte zalm.

Bruschetta met zalm
Bruschetta met zalm

Tags

High tea Makkelijke recepten Tapas recepten Avocado Brood en deeg Zalm Hollandse recepten Gezonde recepten Kerst Pasen Verjaardag Oven Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Lunch

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (4 stemmen)

11 januari 2019


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in