Bruschetta met zalm
Bruschetta’s zijn lekker als lunch of als hapje bij de borrel. Deze bruschetta met zalm en avocado is lekker fris en licht. Dat kunnen we wel gebruiken na de wat zwaardere gerechten van december. Een bruschetta is makkelijk om te maken. Het enige wat je moet doen is een stokbroodje in de oven grillen en vervolgens beleg je de bruschetta met dat wat jij lekker vindt. Wij kiezen dit keer voor avocado en zalm. Een perfecte combinatie. Maar er zijn nog veel meer variaties denkbaar. Wat denk je van een crostini met vijgen en geitenkaas? Of eentje met cranberry, bacon en kaas. Yum, het water loopt me meteen in de mond.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 12 st.
- 1 stokbrood
- 1 teentje knoflook
- 2 avocado's
- Kneepje citroensap
- 2 el Griekse yoghurt
- 200 gr gerookte zalm
- 10 takjes bieslook
- 6 takjes peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd het stokbrood in plakjes. Pers het knoflookteentje uit. Meng 4 el olijfolie met de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Smeer de stokbroodjes in met het olijfolie mengsel en bak in 5 minuten af in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht)
Prak de avocado fijn met een vork. Meng met de Griekse yoghurt. Hak de bieslook en peterselie fijn en voeg dit toe. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
Smeer de broodjes in met de avocadospread en beleg de bruschetta met de gerookte zalm.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in