Italiaanse plaattaart met prosciutto

Italiaanse plaattaart met prosciutto

Wij zijn dol op plaattaarten! Deze Italiaanse plaattaart met prosciutto staat ook vaak op het weekmenu. Deze Italiaanse plaattaart maak je in nog geen vijf minuten klaar. Dan moet hij nog even 20 minuutjes de oven in en klaar is je maaltijd. Ik vind een plaattaart altijd perfect voor in het weekend. Het is lekker snel klaar en iedereen kan een paar stukjes pakken. Serveer er eventueel nog een lekker kopje soep bij. Heb je nog wat restjes in de koelkast staan? Dit is perfect om op de plaattaart te doen. Denk aan een restje kaas, salami, paprika, courgette. Bijna alles kun je op deze Italiaanse plaattaart kwijt. Wij maken hem dit keer met prosicutto, mozzarella, pesto en parmezaan. Yum! Kijk hier voor nog meer lekkere deeg recepten.

Italiaanse plaattaart met prosciutto
Italiaanse plaattaart met prosciutto

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 2 - 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gr cherrytomaten
  • 30 gr Parmezaan
  • 2 bollen mozzarella
  • 70 gr pesto
  • 80 ml passata
  • 100 gr Prosciutto
  • 6 takjes verse basilicum
  • 1 tl oregano
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht)

     

  2. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Rol het bladerdeeg uit over het bakpapier en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Snijd met een mes een rechthoek in het bladerdeeg (ongeveer 1 cm vanaf de rand). Snijd niet helemaal door het deeg heen. Dit zorgt ervoor dat het randje een beetje opbolt.

  3. Meng de passata met de oregano en breng dit verder op smaak met peper en zout. Smeer het bladerdeeg in met de passata. Halveer de cherrytomaten en verdeel deze samen met de mozzarella en pesto over de plaattaart. Strooi tot slot wat verse Parmezaan over de taart.

  4. Bak de Italiaanse plaattaart in 20-25 minuten goudbruin.

  5. Verdeel vervolgens de prosciutto over de plaattaart en garneer met de verse basilicum.

Italiaanse plaattaart met prosciutto
Italiaanse plaattaart met prosciutto

Tags

Familie recepten Hartige taarten & quiche Makkelijke recepten Plaattaarten Snelle recepten Brood en deeg Pesto Tomaat Italiaanse recepten Notenvrije recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (47 stemmen)

1 september 2018


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in