Vanillepudding met chocoladesaus

Vanillepudding met chocoladesaus

Snel gemaakt en heel erg lekker vanillepudding met chocoladesaus, dame blanche puddinkjes noemen wij ze. Wij vonden het leuk om ze in kleine puddingvormpjes te maken, die kun je in een kookwinkel kopen, maar in een grote puddingvorm lukt het natuurlijk ook. Vanillepudding maken doe je zo. Je maakt het met slagroom en suiker, waardoor het puddinkje zelf heel romig wordt. De pudding maak je het beste een avond van te voren (eerder kan overigens ook, ze blijven wel een paar dagen goed), dan geef je ze de tijd om mooi op te stijven en dan weet je zeker dat ze mooi uit de vormpjes komen. Voor de topping gebruikten we chocoladesaus. Heel simpel opgewarmde chocoladerepen om precies te zijn. Chocolade warm je nooit direct op in een pannetje, het kan namelijk enorm snel verbranden. Breek de chocoladereep eerst in stukken en doe ze in een vuurvaste kom of pan, zet in een andere pan waar je een klein laagje water in doet en breng dat water zachtjes aan de kook. Au bain Marie noemen ze dat in officiële kooktermen. De stoom zorgt er voor dat de chocolade zachtjes smelt. De vanillepuddinkjes kun je het beste storten door ze kort in heet water te houden (laat het water niet in de pudding lopen) en stort daarna op een schoteltje. Schenk de chocoladesaus er op en versier met het verse fruit en muntblaadjes en wat nougatine.

Vanillepudding met chocoladesaus
Vanillepudding met chocoladesaus

Ingrediënten voor 6 st.

  • 600 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 el suiker
  • 7 blaadjes gelatine
  • 200 gr pure chocolade
  • 6 tl nougatine
  • blauwe bessen (om te garneren )
  • bramen (om te garneren )
  • muntblaadjes (om te garneren )

Materiaal

  • 6 puddingvormpjes van 150ml, of 1 grote puddingvorm van 1 liter

Zo maak je het

  1. Week de gelatine 10 minuten in een kom met ruim koud water.

  2. Los intussen in een steelpan op laag vuur de suiker en de vanillesuiker in 200 ml slagroom. Breng tegen de kook en haal de pan van het vuur. Laat iets afkoelen, knijp het water uit de gelatine en roer door de warme room. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. Klop de rest van de slagroom stijf en en spatel door het tot kamertemperatuur afgekoelde roommengsel.

  4. Spoel de puddingvormpjes om met koud water en laat ze goed uitlekken. Droog ze niet aan de binnenkant af! Schenk het puddingmengsel in de vormpjes en zet ze tenminste 3 uur in de koelkast om op te stijven.

  5. Breek de chocolade in stukjes. Smelt de stukjes chocolade in een mengkom,  die je boven op een pan zet met een klein laagje water er in (au bain Marie). Breng het water in de pan aan de kook, door de stoom smelt de chocolade.

  6. Stort de puddinkjes uit de vormpjes op een klein bordje. Houd de vormpjes eventueel heel kort in heet water zodat ze gemakkelijk uit het vormpje komen. Schenk de saus over de puddinkjes en garneer met blauwe besjes en bramen. Een blaadje munt en wat nougatine.

Vanillepudding met chocoladesaus
Vanillepudding met chocoladesaus

Tags

Familie recepten Chocolade Kerst Nagerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in