Pastasalade met kip
Een lekkere pastasalade, ik ben er dol op! Lekker voor tussen de middag als lunch, om mee te nemen naar een picknick of als lichte maaltijd voor het avondeten. Deze pastasalade met kip en mango heeft het allemaal. Romigheid door de avocado, een lekker bite door de noten en de sperziebonen, zoetigheid van de mango en Umami. Huh? Ik hoor je denken. Yes dit is niet zomaar een pasta pesto salade maar eentje met een Aziatische twist.
Aziatische pesto
Pesto is echt een allemansvriend. Ik heb in ieder geval altijd een bakje in de koelkast staan. Maar je kan er ook lekker mee variëren. Vervang de basilicum eens door een ander kruid, voeg tomaten toe voor een rode pesto of zoals ik nu gedaan heb cashewnoten en sojasaus. Klinkt misschien gek, maar is echt heel lekker. De Parmezaanse kaas heb ik achterwege gelaten, in plaats daarvan gebruik ik Kikkoman sojasaus (less salt). Deze Japanse sojasaus heeft een heel eigen smaak en geeft de pesto heel veel aroma. Je kan sojasaus op veel meer manieren gebruiken dan alleen om je sushi in te dippen. Probeer het zelf maar eens!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kipfilets
- 250 gr pasta (bijv. rigatoni)
- 300 gr sperziebonen
- 2 st. lente ui
- 8 mini komkommers
- 2 avocado's
- 1 mango
- 1 bouillon blokje
Aziatische pesto
- 30 gr cashewnoten (+ extra om te garneren)
- 20 gr basilicum (+ extra om te garneren)
- 4 el sesamolie
- 1 el Kikkoman sojasaus (less salt)
- Chilipeper
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pocheer de kipfilets gaar in de bouillon. Pocheren betekent garen net onder het kookpunt. Zet het vuur dus niet te hoog. De kipfilets zijn klaar als ze helemaal wit zijn. Trek de kipfilets vervolgens uit elkaar met 2 vorken. PS gooi de bouillon niet weg, maar maar er een lekker soepje van
Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat. Punt de sperziebonen, was ze en kook ze in 10 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en doe in een grote schaal.
Snijd de mango in plakjes (zo doe je dat). Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd deze ook in plakjes. Snijd de lente ui en de komkommer in ringetjes cq plakjes.
Maak een pesto van alle ingrediënten in het hakmolentje van je staafmixer. Breng de pesto op smaak met wat chilipeper. Voeg dit bij de pasta en schep even om.
Verdeel de kip, de plakjes mango, avocado, komkommer en lente ui over de pastasalade. Garneer de salade eventueel met wat extra cashewnoten en verse basilicum.
Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in